Lezzetten Ödün Vermeden Daha Az Tuz Yemenin 7 Yolu

Lezzeti eksiltmeden günlük tuz alımınızı azaltmayı mı ümit ediyorsunuz? İşte sağlıklı besinlerden zevk almanızı sağlayacak yedi ipucu.



1. Ne kadarı çok fazladır?


Rakamlarla sağlıklı yaşama.

salt and pepper shaker

İdeal tuz tüketim değerlerini bilmiyorsanız tuz alımınızı azaltmanız zordur. Dünya Sağlık Örgütü günde 5 gramlık, yaklaşık bir çay kaşığı kadarlık bir tuz alımını önerdiği için, bu miktar gıdalarınızdaki tuz seviyelerini azaltmaya hazırlanırken aklınızda bulundurmanız gereken iyi bir günlük değerdir. Eğer sodyum alımınız için kişisel bir tavsiye istiyorsanız doktorunuza da danışabilirsiniz.



2. Az tuzlu yemek tarifleri dünyasını keşfedin


Keşfet, yarat ve paylaş!

people eating together

Hepsi, herkesin damak zevkine uygun olan tam bir az tuzlu yemek tarifleri konağı bulmak için hızlı çevrimiçi bir arama yapmaktan ibaret. Biz Nestlé'de, diyetinizdeki tuzu azaltmanıza yardım edecek az tuzlu yemek tariflerinin geniş bir çeşidini barındırıyoruz. Kendinize uygun olanı seçin, kendi değişikliklerinizi ekleyin ve kelimeyi yayın.






3. Daha akıllı alışveriş tercihleri yapın


Sepetinize ne koyduğunuza dikkat edin.

people shopping in a supermarket

Ürün etiketini kontrol ederek sevdiğiniz gıdaların hangilerinin tuz bakımından zengin hangilerinin fakir olduğunu öğrenin. Biz Maggi çorba ve noodle ve Buitoni pizzaların da dâhil olduğu iştah açıcı gıda ürünlerimiz de bile geniş az tuzlu ürün yelpazesi sunuyoruz ve tuzu azaltmaya çalışıyoruz.



4. Daha az tuzla pişirin


Tuzu yemek tarifi kitabınızdan çıkarın.

dish cooking in the kitchen

Bize çoğunlukla her tarife bir tutam tuz eklememiz söylenir, fakat birçok kişi masada yeniden tuz eker. Neden iki kere eklememiz gereksin? Bazı besinlerin pişirilmesi işleminde tuz kullanmanın faydası olmasına rağmen, her yemeğe lezzet destekleyicisi olarak eklenmesini bırakmak ve yerine sofrada bulunan herkesin sadece kendi damak tadına uyan baharatı eklemesini sağlamak iyi bir fikir.



5. Baharat katmadan önce tadına bakın


Ömür boyu süren bir alışkanlıktan kurtulun.

woman tasting food

Yemeğinizde fazladan tuza gerçekten ihtiyacınız var mı? Birçoğumuz tuzu, yemek öncesi ritüeli olduğu için ekliyoruz. Bu gerekli olmayabilir. Eğer tuz ekleyecekseniz, en azından önce yemeğinizin tadına bakın ve fazladan baharat eklemeden onu beğenip beğenmediğinizi görün. Şansınız, büyük bir fark görmeyecek olmanız.



6. Daha az tuzdan keyif almayı öğrenin


Hepsi bir tat meselesi.

man enjoying a meal

Tuzu kısmaktan korkmayın, tat reseptörleriniz zaman içinde alışacak. Biz 2005 yılından bu yana gıdalarımızda bulunan tuz seviyelerini yavaş yavaş azaltıyoruz. Neden? Müşterilerimizin uzun dönemde değişen damak tadı tercihlerine uyum sağlamalarına yardım edebilmek için.



7. Yeni tatları kucaklayın


Bitkiler ve çeşniler ve güzel olan her şey...

herb plants

Kullanabileceğiniz tek çeşni tuz değildir. Baharat dolabınızdan tuzun yerini alacak bir alternatif bulmaya ve onu sevdiğiniz gıdalarla eşleştirmeye çalışın. Nestlé'de şeflerimiz her zaman tuz yerine farklı baharat ve bitkiler kullanarak lezzeti güçlendirmenin farklı yollarını arıyorlar.


Bu makaleyi beğendiniz mi? Şunlar da ilginizi çekebilir:


Çocuklar için on sağlıklı yemek yeme ipucu

Daha Fazla Bilgi»

Yemek pişiren çocuklar daha fazla yeşillik yiyor, Nestlé çalışması ortaya koyuyor

Daha Fazla Bilgi»