Mikro Besin Öğesi Zenginleştirmesi

Taahhüdümüz: Mikro besin öğesi zenginleştirmesiyle yetersiz beslenme riskinin azaltılmasına yardımcı olmak



Our commitment: Build knowledge leadership in children’s nutrition


Hedefimiz

2016 yılına kadar – Dünya genelinde mikro besin öğesi açısından zenginleştirilmiş yiyecek ve içecek açısından yıllık 200 milyar porsiyona ulaşmak ve çocuklara ve anne olma yaşındaki kadınlara özel olarak odaklanarak , küresel mikro öğesi eksikliklerinin giderilmesine yardımcı olmak.

2015 yılına kadar – Biyolojik olarak zenginleştirilmiş tarım ürünleri geliştirmek zenginleştirilmiş ürün portföyümüzü genişletmek ve tarımla uğraşan kırsal kesime yarar sağlamak için yeni ürünleri ihtiyacı olan piyasalara sunmak.


İlerlemeler

2014 yılında, dünya çapında 183 milyar porsiyon zenginleştirilmiş gıda sunma hedefimize çok önemli ilerlemeler kaydetmeyi sürdürdük (2013: 167 milyarın üstünde). .

Birçok ülkede tarımsal araştırma enstitüleriyle birlikte temel gıda kategorisine giren farklı tarımsal ürünlerin zenginleştirilmiş çeşitlerini geliştirmeye ve denemeye devam ediyoruz. Mevcut çalışmalarımızda, bu tarımsal ürünlerin ticari üretime uygun miktarlarda yetiştirilmesini sağlayacak tedarik zincirlerini kurmaya odaklanıyoruz. 2014 yılında umut veren biyolojik olarak güçlendirilmiş dört tarımsal ürüne odaklandık: mısır, buğday, tatlı patates ve pirinç.


Bakış açımız

Nestlé, uygun maliyetli ve besleyici yiyecek ve içeceklerin zenginleştirilmiş mikro besin öğesi eksikliklerinin giderilmesine yardımcı olma taahhüdünde bulunuyor. Biyolojik olarak zenginleştirilmiş , temel gıdaların üretiminde kullanılabilecek tarım ürünlerinin yeni çeşitlerinin geliştirilmesi; ürünlerimizin besleyiciliğini artırmak ve aynı zamanda yerel toplulukların beslenmelerindekimikro besin öğesi eksikliklerini gidermek için başvurduğu yöntemlerden birini oluşturuyor. Ancak bu karmaşık süreç, yeni bitki türlerinin farklı iklim koşulları altında ve hastalıklara dirençlerine göre mahsul verimi testine tabi tutulmaları ve besleyicilik özelliğinin doğrulanması gerektiği için bir çok yıl sürebiliyor. Yeni tarımsal ürünün daha sonra ilgili devlet makamlarınca onaylanması ve yüksek kaliteli tohumlardan oluşan gıda arzının oluşturulması gerekiyor. Çiftçilerin de bu yeni tohumlardan iyi sonuçlar alabilmesi için eğitime ve ekim sırasında desteğe ihtiyaçları olabilir. Biyolojik olarak zenginleştirilmiş gıdalarımızın etkisini ölçme yöntemlerini belirlemek en önemli odak noktalarımızdan birini oluşturuyor.


İlgili içerik