Tuzun Azaltılması

Taahhüdümüz: Ürünlerimizdeki sodyum (tuz) miktarını azaltmak



Our commitment: Build knowledge leadership in children’s nutrition


Hedefimiz

2014’e kadar – Çocukların beslenmesindeki tuz miktarının azaltılmasına yardımcı olmak amacıyla çocuk ürünlerimizin % 100’ünün Nestlé Besin Profil Sistemi’nin sodyum kriterlerine uyumunu sağlamak.

2016’ ya kadar – Nestlé Besin Profil Sistemi Kriterleri’ne uymayan ürünlerde de tuz miktarını % 10 daha azaltarak, ürün portföyümüzün en zorlu alanlarında kademeli olarak tuz miktarının daha da azaltılmasını sağlamak.


İlerlemeler

2014 yılı itibariyle çocuk yiyecekleri ürünlerimizin %98 ‘i, Nestlé Besin Profil Sistemininsodyum kriterine (2013: %96) uygundur.

Ürün portföyümüzün tamamının Nestlé Besin Profil Sisteminin beslenme kriterlerine uygunluğunu değerlendirdik ve buna göre, toplamda sodyum miktarını azaltma düzeyimiz %4,7 olarak çıktı.

Şu anda belirlenen standartlara uymayan ürünlerimiz için potansiyel çözümler geliştirmeye çalışıyoruz.

Hâlihazırda çok sayıda ürünü tuz miktarını azaltıp yeniden pazara sunduk.


Bakış açımız

Sodyum önemli bir mineral olmasına karşın, beslenmede tuzun çok fazla olması, üretim sırasında, evde pişirirken ya da sofrada çok fazla miktarda ilave tuz eklenmesinden kaynaklanıyor. 2013 yılında, Dünya Sağlık Örgütü’nün 2025 yılına kadar kişi başına tuz tüketiminin en fazla 5 gram olması yönündeki hedefine destek olmak amacıyla tüm mutfak ürünlerimizdeki tuz miktarını azaltma çabalarımıza hız vermeyi taahhüt ettik. Ancak, bazı ürünlerdeki tuz miktarını azaltmak teknik açıdan bazı zorlukları da beraberinde getiriyor. Çeşnilendirmenin dışında tuz, yiyecekleri koruma ve yapının sağlanmasında önemlidir.

Ayrıca bu tuz azaltım sürecini, tüketicilerin kendilerinin tuz eklemesine ya da daha tuzlu alternatifleri tercih etmesine gerek kalmadan yapmamız gerekiyor. Bu nedenle de kademeli bir yaklaşım benimseyerek, tuzu azaltırken tadı geliştirmekniçin en uygun içerikleri ekliyoruz.


İlgili içerik



Notlar:

Nestlé Besin Profili Sistemi kriterleri kriterleri Dünya Sağlık Örgütü, Tıp Enstitüsü ve diğer küresel veya yerel otoriteler tarafından yayınlanan beslenme bilimi ve halk sağlığı beslenme önerilere dayanır. Ürünleri besleyici değerlerini ve kriterlere uygun olup olmadığını belirleyen Nestlé Besin Profili Sistemi kullanılarak ürünlerimiz değerlendirilir. Tüketicilerinin %35 veya üstünü 12 yaş altı çocukların oluşturduğu veya bu yaş grubu için geliştirilmiş veya geliştirilmiş olarak algılanan ürünler.

Ürün arz edilmeden önce farklı pazar düzeyinde onay ve/veya tescil işlemi aşamalarında olan %2 dışında tüm ürünlerimizi tanımlamış bulunuyoruz.