Sort by
Sort by

İsrafla Mücadele

Bu evcil hayvan maması fabrikaları çöp sahasına gönderilen atıkları sıfırladı
İsrafla mücadele
Bir şeyler yaparken ortalık dağılabilir. İster hızlı bir akşam yemeği hazırlıyor olun ister evi yenilemek için aylar harcayın; bu süreçte mutlaka birtakım atıklar ortaya çıkacaktır.

O hâlde işleri biraz büyütelim ve konuya oldukça fazla miktarda evcil hayvan maması ekleyelim. Her yıl milyonlarca evcil hayvanın ihtiyacını giderecek kadar kum ve yeterli miktarda kedi ve köpek maması ürettiğinizi düşünün.

Sonra bunu çöp sahasına atık göndermeden yapmaya çalışın. İşte o noktada bir Purina fabrikasında atıkları sıfırlama başarısının büyüklüğünü anlamaya başlayacaksınız.

Atıklar üzerinde çalışmak

Şüphesiz, bir şeyin güç olması onun yapılamayacağı anlamına gelmez. Aslında dünyanın en büyük gıda şirketi olan Nestlé, 2020'ye kadar çöp sahası kullanmama düzeyine gelmeye kendini adamış bulunuyor.

Factory worker preparing waste for recycling  

Purina’nın Kuzey Amerika'daki 20 fabrikasından 7'si bu hedefi şimdiden gerçekleştirmiş durumda. O tesislerde ıskartaya çıkarılan malzemeler dikkatli bir şekilde, ekolojik ve ekonomik değer konusunda uzmanlaşan yerlere yönlendiriliyor.

Bu, yeniden kullanmayı, geri dönüşümü veya enerji üretmek için yakmayı kapsayabilir. Her bir malzemeden en iyi ne şekilde yararlanılabilecekse ve çöp sahasına gitmesini hangi işlem önlerse...

Sürdürülebilirlik

Atıkların azaltılması, Purina'nın çevre üzerindeki etkisini en aza indirme planının bir parçasıdır.

Şirket aynı zamanda daha fazla yenilenebilir enerji kullanmaya ve su kaynaklarını korumaya çalışıyor. Kuzey Amerika’daki Nestlé Purina fabrikalarında su kullanımı, 2007'den bu yana %28 azalmış durumda.

Nestlé Purina Kuzey Amerika Üretimden Sorumlu Başkan Yardımcısı John Bear konuyla ilgili, “Değer zincirimizin her adımında sürdürülebilirliğe doğru sürekli bir gelişmeye ve evcil hayvanlar ile onları seven insanlar için daha iyi bir dünya yaratmaya kendimizi adamış bulunuyoruz” diyor.

Başarıya üç adım

Purina çöp sahasına gönderilen atıkları azaltmak için üç temel yöntem uyguluyor.

İlk olarak Şirket, herkesi katılmaya teşvik etmek için çalışanlarıyla iş birliği yapıyor. İkinci olarak işlemlerini, süreçlerini gözden geçirerek tüm sistem içinde atık üretimini en aza indirebileceği yollları bulmaya çalışıyor. Üçüncü olarak, üretilen atıklardan kompost yapabilen, bu atıkları geri dönüştürebilen, yeniden kullanabilen veya enerji geri kazanımı sağlayabilen şirketlerle birlikte çalışıyor.

Şirket 2014'ten bu yana Kuzey Amerika'da çöp sahasına giden atık miktarını %34'ten fazla azalttı.

Son 3 yılda çöp sahalarına giden atık miktarı 1/3 oranında düştü

Aynı üç adımlık yaklaşımı kullanan ana şirket Nestlé ABD, şimdiden 23 gıda fabrikasının her birinde atıkların çöpe atılmasının önüne geçti. Şekerleme ve süt ürünlerinden donmuş yemeklere, dondurma ve içeceklere kadar her şeyi üreten tesisler tamamen çöp sahalarından arınmış durumda.

Purina’nın tesislerinin hepsi, Nestlé'nin tüm operasyonlarında sürdürülebilir iş uygulamaları geliştirilmesine yönelik sürekli taahhüdünün sahip olduğu gücün göstergesi olarak aynı hedefi başarma yolunda.