Nestlé Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün Resmi Açılışı Yapıldı

Geri DönKas 14, 2012

Nestlé, Nestlé Sağlık Bilimleri Enstitüsü ’nün (Nestlé Institute of Health Sciences- NIHS) resmi açılışını Lozan ‘da bulunan Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) kampüsündeki yeni binada düzenlediği tören ile kutladı.

Nestlé Sağlık Bilimleri Ensititüsü (NIHS)‘nde yapılacak araştırmaların; diyabet, obezite ve Alzheimer hastalığı gibi sağlık problemleriyle baş edilmesine yardımcı olacak hedefe yönelik tıbbi besin ürünlerine bilimsel temel sunması hedefleniyor. Bu tür ürünler sağlıklı yaşlanmanın desteklenmesine yardımcı olacak.

Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) binasına kurulan Enstitü; beyin sağlığı, metabolik sağlık ve mide-bağırsak sağlığı alanlarına odaklanacak.

Yeni bina, Nestlé Sağlık Bilimleri Ensititüsü’nün hali hazırdaki faaliyetlerini genişletmesine de olanak tanıyacak.

‘En Büyük fırsat’

Nestlé CEO’su Paul Bulcke açılış töreninde “Nestlé; yeni imalat süreçleri, ürünler, ambalajlar ve de tüketiciler ile iletişim kurmanın yeni yollarını geliştirmede her zaman öncü olmuştur" dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün burada şahit olduğumuz, araştırma kapasitemizin yeni bir kolunun doğuşu.  Büyümek için en büyük fırsatlarımızdan biri, kronik hastalıkları engellemeye veya başa çıkmaya yardımcı olmak için bilime dayalı besin çözümleri üzerine araştırma yapmaya odaklanmaktır.”

Nestlé Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün çalışmaları, dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi olma konumumuzu güçlendirecektir."

Bulaşıcı olmayan hastalıkları hedefliyor

Son derece karmaşık bir yapıya sahip obezite ve diyabet gibi bulaşıcı olmayan kronik hastalıklar, genler, beslenme ve yaşam tarzı arasındaki çok yönlü ilişkinin sonuçlarıdır ve bu ilişkinin doğası gereği her birey için farklıdır.

Bu karmaşık ilişkileri göz önünde bulunduran daha hedefe yönelik bir beslenme, insan sağlığı ve Alzheimer hastalığının moleküler seviyeye kadar daha derinlemesine anlaşılmasını gerektirir.

Nestlé Sağlık Bilimleri Enstitüsü  bu anlayışı edinmek üzere yeni teknolojilerde çığır açan bir kapasite kurdu.

Küresel ağ

Nestlé Sağlık Bilimleri Enstitüsü, ( NIHS) Nestlé’nin  küresel araştırma ve geliştirme ağının bir parçası olarak Ocak 2011’de kuruldu.

Enstitü bugüne kadar; belli bir uzmanlık ve de entegre sistem biyolojisi, insan genetiği, yeni nesil dizilim, ve lipidomikler de dâhil olmak üzere metabonomikler gibi araştırma yaklaşımları geliştirdi.

Açılış töreninde konuşan Nestlé Sağlık Bilimleri Enstitüsü Başkanı Emmanuel E. Baetge, “Hedefe yönelik beslenme, gelişmiş tanı becerisinin yanı sıra güçlü bir bilimsel kanıt desteği de gerektirir.” dedi.

Yakın işbirliği

Nestlé Sağlık  Bilimleri Enstitüsü’nün  EPFL Üniversitesi kampüsünde kurulması Nestlé’nin Üniversite ile olan iş birliği ve ortaklığını sürdürmesine yardımcı olacak. Şirketin EPFL ile uzun vadeli  iş birliği, beyin sağlığı araştırmalarını da kapsıyor

Enstitü aynı zamanda gene Lozan’da bulunan Nestlé Araştırma Merkezi ile de iş birliği yapıyor.

Nestlé Sağlık  Bilimleri Enstitüsü’nün  çalışmaları, bir Nestlé alt kuruluşu olan Nestlé Sağlık Bilimleri ‘nin (Nestlé Health Sciences) ürün geliştirme faaliyetlerine de destek verecek. Nestlé Helath Sciences rahatsızlık, hastalık veya yaşamın farklı aşamalarındaki zorluklardan kaynaklanan belli beslenme ihtiyaçları olan insanlara beslenme çözümleri sunmak üzere Ocak 2011’de ‘den beri  hizmet veriyor.

Dünyadaki tesisler

Nestlé Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Nestlé'nin beslenme, sağlık ve iyi yaşam alanına odaklı  AR-GE yaklaşımına yeni bir kapı açtı.

Haziran ayında; Lozan, İsviçre’de Klinik Gelişim Birimi’ni açan Nestlé,  Ağustos ayında ise ; bebek maması, süt ürünleri ve tıbbi besin geliştirmeye odaklanan İsviçre Konolfingen’deki Ürün Teknoloji Merkezi’ni genişleteceğini duyurdu.

Nestlé Kasım ayı içerisinde; Manesar, Hindistan'da yeni bir Araştırma ve Geliştirme Merkezi açmaya hazırlanıyor.

Açılış töreninde Nestlé CEO’su Paul Bulcke’ye Nestlé Yönetim Kurulu Başkanı Peter Brabeck-Letmathe ve Nestlé Sağlık Bilimleri Enstitüsü ( NIHS) Başkanı Emmanuel E. Baetge eşlik etti.

İsviçre İçİşleri Bakanlığı Federal Konsey Üyesi Alain Berset, İsviçre Vaud Kantonu Konsey Üyesi Philippe Leuba ve École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) Başkanı Patrick Aebischer onur konuklarıydı.

Törene Werner Bauer (Nestlé CTO) ve Luis Cantarell (NHSc Başkanı ve CEOsu) da katıldı.

İlgili bilgiler:

Nestlé Sağlık Bilimleri Enstitüsü:

Nestlé Sağlık Bilimi: http://www.nestlehealthscience.com/

Nestlé Araştırma Merkezi: http://www.research.nestle.com/Pages/nestle.aspx

Nestlé’nin araştırma ve geliştirme faaliyetleri hakkında daha fazla bilgi:

Nestlé, küresel klinik gelişim faaliyetlerini merkezileştirmek için yeni bir birim açıyor

Nestlé, İsviçre’deki araştırma ve geliştirme faaliyetlerini artırıyor

Gıda ve ecza arasında yeni bir fırsatı hedeflemek için Nestlé Sağlık Bilimi ve Nestlé Sağlık Bilimleri Enstitüsü kuruluyor