Gaziantepli genç işadamlarından ‘Fıstığımız Bol Olsun Projesi’ne özel ödül

Geri DönEki 22, 2015

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD), Nestlé DAMAK ile TEMA Vakfı’nın Antep fıstığı üretiminin verimliliğinde önemli artışlar sağlayan başarılı işbirliği Fıstığımız Bol Olsun Projesi’ne özel ödül verdi.

Dünyanın ilk Antep fıstıklı çikolata markası Nestlé DAMAK ile TEMA Vakfı’nın 2011 yılında başlattığı, Antep fıstığı üretiminde kalite ve verimlilikte artış sağlayan Fıstığımız Bol Olsun Projesi, Gaziantep Genç İşadamları tarafından 2 yılda bir düzenlenen GAGİAD IX. Ödülleri’nde, Özel Ödül’e layık görüldü.

Beslenme, su ve kırsal kalkınma alanlarında topluma değer katan projeleri gerçekleştirerek ödüle layık görülen Nestle Türkiye Gıda San. A. Ş. adına ödülü Nestlé Türkiye Çikolata Grubu Genel Müdürü Oben Akyol aldı.

Dünyanın ilk Antep fıstıklı çikolatası Nestlé Damak

Nestlé Türkiye Çikolata Grubu Genel Müdürü Oben Akyol ödülü alırken, Nestle DAMAK’ın 1927’de kurulan Nestlé çikolata fabrikasında Türkiye’de ilk kez 1933 yılında üretilmeye başlandığını belirterek, “Çikolata ile fıstığın efsanevi aşkı’ olan Damak dünyanın ilk Antep Fıstıklı çikolatasıdır. Bu toprakların ürünü Antep fıstığı ile değer kazanarak Türkiye’de üretilen Nestlé Damak, bu toprakların cömertliğine Fıstığımız Bol Olsun Projesi ile güzel bir karşılık veriyor. Doğaya saygılı, insana değer veren, insanlarımızla ortak değer yaratabildiğimiz Fıstığımız Bol Olsun Projesi’nin felsefesiyle, hedefleriyle, başarılarıyla gurur duyuyoruz” dedi. Akyol, ödül nedeniyle Gaziantep Genç İşadamları Derneği’ne teşekkür etti. Törene Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, CHP Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Şeker ve Mehmet Gökdağ, GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, GAGİAD üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Projede ölçülebilir başarılar kaydedildi

“Çikolata ile fıstığın efsanevi aşkı” Nestlé DAMAK ile TEMA Vakfı’nın işbirliğiyle 2011 yılından bu yana yürütülen Fıstığımız Bol Olsun projesinde, ağaç başına verimlilikte % 49, çıtlama oranında % 24, komşu bahçelere göre ise dekar başına ortalama % 123 oranında verim artışı sağlandı. Projede 2014 yılı başından itibaren ikinci aşamaya geçildi. Projenin 2014-2018 arası dönemi kapsayan ikinci aşamasında, birinci aşamada elde edilen deneyim ve birikimlerin Barak Ovası’nda yaygınlaştırılması ile sağlanacak verim ve kalite artışının antepfıstığı üretimine katma değer yaratması ve daha fazla sayıda çiftçiye ulaşılması hedefleniyor.

TEMA Vakfı hakkında:

TEMA Vakfı topraklarımızı tehdit eden erozyon ve çölleşme ile mücadelede toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak, toprağa sahip çıkmak, koruyucu çözümler üretmek, doğal varlıkları korumak ve bu mücadelenin devlet politikası haline gelmesine katkı sağlamak amacıyla çalışan gönüllü bir kuruluştur. Ülke genelinde 500.000’i aşkın gönüllüsü vardır. Bugüne kadar Mera ve Toprak yasalarının kanunlaşmasına destek sağlamış, doğa koruma adına açtığı müdahil olduğu 198 davanın 88’ini kazanmış, 12,9 milyon fidan ve 700 milyon meşe palamudunu toprakla buluşturmuş, 60’dan fazla kırsal kalkınma, koruma, biyolojik çeşitlilik ve ağaçlandırma projesini hayata geçirmiştir. TEMA Vakfı, 2012 yılında Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sekreteryası önderliğinde Dünya’da ilk kez verilen Yaşam İçin Toprak | Land for Life ödülünü almıştır.


www.nestle.com.tr | www.facebook.com/NestleTurkiye
www.tema.org.tr | www.facebook.com/NestleTurkiye