Nestlé bilimi, daha az şeker ile aynı tadı elde etti

Geri DönKas 30, 2016

En sevdiğiniz çikolatanın çok daha az şeker içerdiğini, ama tadının da aynı kaldığını hayal edin.

Bu hayal, çok yakında gerçeğe dönüşebilir. Nestlé araştırmacıları, sadece doğal malzemeler kullanarak şekeri farklı şekilde yapılandırmanın bir yolunu keşfettiler. Bu sayede, çikolatada çok daha az şeker kullanıldığında dahi, diliniz eskisi ile neredeyse aynı oranda tatlılık hissi algılıyor.

Daha hızlı çözünen yeni şeker, Nestlé’nin şekerleme ürünlerinin tadından taviz vermeksizin içerdikleri toplam şeker miktarını ciddi oranda azaltılmasını mümkün kılıyor.

“Doğadan esinlenen bu tam anlamıyla çığır açan araştırma, şekerlemelerimizdeki toplam şeker miktarını %40’a varan oranlarda azaltma potansiyeline sahip” diyen Nestlé Baş Teknolojisi Sorumlusu Stefan Catsicas, “Bilim insanlarımız, geleneksel, doğal bir malzemeyi kullanmanın tamamen yeni bir yolunu keşfettiler,” diye ekliyor. Bulgularının patentini almak için başvuran Nestlé, yeni şekeri 2018 yılından itibaren şekerleme ürünleri yelpazesinde kullanmaya başlayacak.

Araştırma, Nestlé’nin ürünlerindeki şeker miktarını azaltmaya yönelik taahhüdünü yerine getirmek için yürüttüğü çalışmalara da ivme kazandıracak. Bu, şirketin beslenme konusunda yapmış olduğu geniş yelpazeye yayılan taahhütlerindensadece birini oluşturuyor. Bu kapsamda, şirketin ürünlerinin içerdiği şeker, tuz ve doymuş yağ miktarı azaltılırken vitamin, mineral ve tam tahıl miktarının arttırılması yoluyla, besin profillerinin iyileştirilmesi öngörülüyor.