Sort by
Sort by

2013’Te %4.6 Organik Büyüme, Ticari Işletme Kâr Marjında 20 Baz Puan Artış

Basın Bültenleri'ne Geri Dön

Nestlé, 2013 yılı finansal sonuçlarını açıkladı

Dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi Nestlé, 2013 yılı küresel finansal sonuçlarını açıkladı. Açıklanan sonuçlara göre, Nestlé geçtiğimiz yıla göre cirosunu %2.7 oranında artırarak 92,2 milyar İsviçre Frankı satışa ulaştı, organik büyüme %4.6, reel iç büyümesi % 3.1 olarak gerçekleşti.

Nestlé CEO'su Paul Bulcke 2013 yılı sonuçlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu görüşlere yer verdi: "2013 yılında makro çerçevede büyüme, gelişmiş ülkelerde en alt düzeyde, gelişen pazarlarda ise daha önce gördüğümüz seviyelerin altında yumuşak bir büyüme seyri izledi. Nestlé olarak bu duruma, marka desteğini artırarak, inovasyonları hızlandırarak ve fiyatlandırmalarımızın tüketici ihtiyaçlarını dikkate alacak şekilde gerçekleşmesini sağlayarak yanıt verdik".

"2014'te %5 büyüme ile beklentilerin üzerine çıkabiliriz"

Paul Bulcke, 2013 yılı sonuçlarından hareketle Nestlé'nin 2014'teki ve uzun vadedeki hedeflerine ilişkin olarak ise şunları söyledi:

"Uzun vadeli stratejik yönelimimiz ise beslenme, sağlık ve iyi yaşam konusunda lider olmaktır. Bu stratejiyi, Nestlé Health Sciences'ın oluşturulmasıyla güçlendirdik ve Nestlé Skin Health S.A.'nın kurulmasıyla uzmanlaşmış tıbbi cilt tedavisi alanına yönelik olarak genişletiyoruz. Geçtiğimiz yılın zorlu geçmesinin ardından 2014 yılı da büyük ihtimalle aynı şekilde geçecek. Nestlé'nin kârlı büyüme ve kaynak verimliliği modeli ile performansımızı artırmak için disiplinli bir şekilde hareket etmeye devam edeceğiz. Bu nedenle 2014 yılı performansımızın geçtiğimiz yıla benzer olacağını bekliyorum ve ikinci yarısı ağırlıklı olmak üzere yaklaşık %5 oranında büyüme ile beklentilerin üzerine çıkacağımızı, kârlılık, sabit kurlarda hisse başına baz kazançlarda ve sermaye verimliliği konusunda gelişme göstereceğimize inanıyorum".

Büyümenin bölgesel dağılımı

Nestlé Grubu'nun 2013'teki organik büyümesi geniş bazlı oldu; Amerika kıtasında % 5,1, Avrupa'da %0,8 ve Asya, Okyanusya ile Afrika'da %7,4 olarak gerçekleşti.Nestlé'nin faaliyetleri gelişmiş pazarlarda %1,0 büyüdü ve 51,4 milyar İsviçre Frankı'na ulaştı. Gelişmekte olan piyasalarda ise % 9,3 büyüme ile 40,8 milyar İsviçre Frankı satış rakamı elde edildi. Reel iç büyüme, Amerika kıtasında % 2,1, Avrupa'da %1,9 ve Asya, Okyanusya ve Afrika'da %5,9 oldu.Bu büyüme oranı Nestlé'nin beklentilerin üzerinde performans göstermesini sağlayan önceliklere odaklanmış olmasının bir yansıması. Nestlé, tüketicilere en kaliteli değeri sağlayarak rekabetçi olabilmeyi, markalarına yatırım yapmayı ve günün zorlu ortamında kazanabilmek için yetkinliklerini geliştirmeyi öncelikleri olarak benimsiyor.