Nesquik kahvaltılık gevrekler ile her çocuk bir süper kahraman

Her süper kahramanın bir sırrı olur. Çocukların sırrı da Nestlé® Nesquik® kahvaltılık gevrekleri… Nesquik kahvaltılık gevrekler, tüm çocukların ‘annelerinin süper kahramanı’ olduğu gerçeğini biliyor ve her zaman hayallerini süsleyen birer süper kahraman gibi hissetmeleri için onları destekliyor.

Tüm dünyada çocukların severek yediği Nestlé® Nesquik® kahvaltılık gevrekleri, çikolatalı lezzetiyle kahvaltı alışkanlığı kazanılmasında annelere yardımcı oluyor, besleyici içeriğiyle çocukları süper bir okul gününe ‘süper bir kahraman’ gibi hazırlıyor. Çocukların kahvaltıyı sevmesini destekleyen Nestlé Nesquik tam tahıllı, lifli, vitamin ve mineralli içeriği ile onların evde de okulda da kendilerini hayalini kurdukları ‘süper kahraman’ gibi hissetmelerine yardımcı oluyor.

Çocukların okuldaki başarısı, derslere katılma isteği ve sağlıklı kilolarını korumada düzenli kahvaltının önemli bir etkisi olabileceğini gösteren birçok araştırma bulunuyor1. Nestlé Nesquik kahvaltılık gevrekler, tam tahıllı yapısı, içerdiği 7 vitamin, demir ve kalsiyumu, çocukların çok sevdiği çikolata lezzeti ile birlikte sunuyor. Tam buğdayla üretilen ve iyi bir lif kaynağı olan Nestlé Nesquik kahvaltılık gevreklerinin bir porsiyonu, günlük alınması gereken kalsiyum ihtiyacının süt ile birlikte yüzde 37’sini karşılıyor. 125ml yarım yağlı süt ile hazırlanan 1 kase Nestlé Nesquik kahvaltılık gevrekler, 2 dilim (60g) beyaz peynirdeki kadar kalsiyum, 1 yumurtadaki kadar protein, 2 dilim tam buğday ekmeğindeki kadar lif içeriyor.

Kahvaltıya gönülsüz olan çocukların, kahvaltı alışkanlığı edinmelerini, mutlu bir şekilde güne başlamalarını ve okul öncesinde besleyici bir kahvaltı etmelerinde annelere yardımcı oluyor.

Düzenli kahvaltı yapan çocuklar aşırı kilolu olmaya daha az yatkın

Uluslararası Obezite Görev Gücü’nün (IOTF) Avrupa’nın 8 ülkesinde 5444 çocuk üzerinde gerçekleştirdiği yeni bir araştırma2, düzenli kahvaltı yapan okul çağı çocuklarında aşırı kilolu olmaya daha az yatkın olduğunu gösteriyor. Nestlé Nesquik kahvaltılık gevrekleri ise vitamin ve mineralli, tam tahıllı ve lifli içeriği ile çocukların güne besleyici ve lezzetli bir kahvaltı ile başlangıç yapmalarını, okulda ve sporda kendilerini bir ‘süper kahraman’ gibi harika hissetmelerini sağlıyor.

1 British Journal of Nutrition (2011), 106, 1552–1561©The Authors 2011 Citation: Food & Nutrition Research 2012, 56: 11217 Journal of the American Dietetic Association Volume 105, Issue 5, Pages 743–760, May 2005 International Journal of Obesity (2003) 27, 1258–1266 & 2003 Nature Publishing Group Am J Gun Nutr l989;49.646-53. Printed in USA. © 1989 American Society for Clinical Nutrition American Journal of Lifestyle Medicine March/April 2009 vol. 3 no. 2 86-103

2 Family sociodemographic characteristics as correlates of children’s breakfast habits and weight status in eight European countries, The ENERGY (EuropeaN Energy balance Research to prevent excessive weight Gain among Youth) project.