Nestlé Açıklaması

Nestlé Hindistan, MAGGI Noodle’larının güvenilir olduğunu bir kez daha teyit etmaktedir. Buna karışlık, tüketiciler nezdinde bir belirsizlik ortamı yaratan ürünle ilgili endişelere ve son gelişmelere bağlı olarak, Nestlé Hindistan ülke çapında ürünü raflardan toplamaya karar vermiştir.

Nestlé, mevcut durumun, ürünü piyasada bulundurmaya yönelik bir ortam oluşturmadığına inanmaktadır.

Nestlé Global CEO’su Paul Bulcke, basına yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Tüketicilerimizin güveni ve ürünlerimizin güvenilirliği ve kalitesi dünyanın her yerinde birinci önceliğimizdir. Maalesef, ürünün güvenilir olmasına karşın, son gelişmeler ve ürünle ilgili artan endişelerin tüketicilerde yarattığı kafa karışıklığının ulaştığı seviyeye bağlı olarak, ürünü geçici bir süreliğine raflardan çekmeye karar vermiş bulunuyoruz.

Nestlé dünyanın her yerinde aynı kalite standartları ile gıda güvenliği ve kalite güvence sistemlerini uygulamaktadır. Bu, Hindistan’daki MAGGI Noodle’ları için de aynı şekilde geçerlidir.

Nestlé, oluşan endişelere ilişkin, kendi akredite laboratuvarlarında 1000’den fazla ve tamamlayıcı şekilde harici laboratuvarlarda da 600’den fazla serinin ilave testlerini yapmıştır. Bütün sonuçlar, MAGGI Noodle’larının güvenilirliğini ve Hindistan’daki düzenleyici limitlerle uyumlu olduğunu ortaya koymaktadır. Nestlé bu sonuçları yetkililerle ve daha geniş ölçekte kamuoyuyla paylaşmıştır.

Şirket aynı zamanda, etikette de belirtildiği gibi, Hindistan’daki MAGGI Noodle’larına MSG (E621) maddesi eklememektedir. Bununla birlikte, yerfıstığı proteini, soğan tozu ve buğday unu gibi bazı ürün bileşenlerinin doğal olarak glutamat içermesinin yol açtığı kafa karışıklığına bağlı olarak, Nestlé etiketlerde bulunan “MSG eklenmemiştir” şeklindeki özel ibareyi kaldırmaya karar vermiştir.

Tüketicileri göz önünde bulundurarak, yetkililerle tam bir işbirliği içerisinde durumu açıklığa kavuşturmak ve MAGGI Noodle’larını en kısa zamanda tekrar raflara koymak için gereken her şeyi yapacağız.”