Sort by
Sort by

2014 Dünya Ekonomi Forumu'nda Nestlé

Her yıl İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu geçtiğimiz hafta dünyanın önde gelen siyaset ve iş dünyası liderlerinin katılımıyla gerçekleşti. Nestlé CEO'su Paul Bulcke ve Yönetim Kurulu Başkanı Peter Brabeck- Letmathe sağlık, kalkınma, etik kapitalizm ve su politikaları konularının tartışıldığı panellerde konuşmacı olarak yer aldı.

23 Ocak Perşembe günü gerçekleşen "Ahlaklı Kapitalizm Mümkün Olabilir mi?" paneline Nestlé Yönetim Kurulu Başkanı Peter Brabeck-Lethmathe, "The Economist" dergisinin Ekonomi Editörü Zanny Milton Beddoes, WPP grubu CEO'su Martin Sorrel, Bank of Italy Başkanı Ignazio Visco, Save the Children International CEO'su Jasmine Whitbread ile Nobel Barış Ödülü sahibi ve Yunus Centre Yönetim Kurulu Başkanı Muhammad Yunus konuşmacı olarak katıldı.

Nestlé Yönetim Kurulu Başkanı Peter Brabeck-Lethmathe, Dünya Ekonomi Forumu'nda katıldığı panelde su kesintilerinin giderilmesi ve sürdürülebilir su tedariğinin sağlanmasını temel hedef olarak tarif etti. Birleşmiş Milletler Vakfı'ndan John McArthur'un başkanlık ettiği panelde konuşan Brabeck-Lethmathe, kısıtlı kaynaklarla acil ihtiyaçlar arasında doğru bir dağıtımın yapılabilmesi için hükümetlerin önceliklerini tayin etmesine ihtiyaç olduğunu vurguladı. Nestlé Yönetim Kurulu Başkanı Peter Brabeck-Lethmathe, suyun kullanımı bağlamında da Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ihtiyaç duyulduğunu belirterek gerçekten gerekli konularla daha az öncelikli konular arasında ayrım yapılabileceğini belirtti.

Nestlé Yönetim Kurulu Başkanı Peter Brabeck-Lethmathe, Dünya Ekonomi Forumu etkinlikleri kapsamında toplanan 2030 Su Kaynakları Grubu'nun yıllık yönetim konseyi toplantısına başkanlık etti. Brabeck-Lethmathe, toplantıyla ilgili blog'unda yaptığı değerlendirmede, 2013 yılında yeni ülkelerin programa dahil olduğu bilgisini verdi. Brabeck-Lethmathe, grubun bu yılki toplantısında önümüzdeki 3 yıllık programda su arzını tehdit eden konularla ilgili küresel girişimlerde daha aktif olunmasının kararlaştırıldığını duyurdu.

25 Ocak Cumartesi günü ise, Huffington Post Medya Grubu'nun Başkanı Arianne Huffington'un moderatörlüğünde "Sağlık Refahtır" (Health is Wealth) paneli gerçekleştirildi. Panele Nestlé CEO'su Paul Bulcke ile birlikte Dr. Francis Collins, Ulusal Sağlık Ensititüleri Direktörü; Novartis CEO'su Joseph Jimenez; ve Kolombiya Finans ve Kamu Kredileri Bakanı Mauricio Cárdenas konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacılar obezite, vizyon, ruhsal sağlık konularını ve gelişmekte olan ülkelere nasıl yardımcı olunabileceğini tartıştı. Nestlé CEO'su Paul Bulcke, "sağlığın ancak kaybedildiği zaman önemli bir konu haline geldiğini" belirterek, toplum sağlıksızken 'sağlıklı bir şirket' olabilmenin mümkün olamayacağını ifade etti.

Daha ayrıntılı bilgi için:

http://www.nestle.com/media/newsandfeatures/davos-wef-2014-roundup