Ürünlerimizin besin değeri profili

Şeker

Ürünlerimizinbesin değeri profilini sürekli olarak geliştirme çabamızın bir parçası olarakyıllardır besinlerdeki şeker içeriğini azaltıyoruz. 2000 ile 2010 yıllarıarasında ürünlerimizdeki toplam şeker içeriğini %34 oranında azalttık.

2007'de tüketicilerin günlük şeker alım miktarlarına en çok katkıda bulunan besinlerin şeker seviyelerini istikrarla düşürmeyi zorunlu bir politika haline getirdik. Buna atıştırmalıklar ve içeceklerin yanı sıra çocukla için geliştirilen ürünlerimiz de dahildir.

Tuz

BESLEYİCİ VE LEZZETLİ: Ürünlerimizin besin değeri profilini sürekli olarak geliştirirken keyifle sofralarınızda ve hayatınızda yer almasını sağlamak için çalışıyoruz.

Sodyum yediğimiz yiyeceklerin içerisinde bulunan birçok malzemenin bir bileşenidir. Beslenmemizde birincil sodyum kaynağı ise tuz’dur.

Sağlığa ve iyi yaşama verdiğimiz önem doğrultusunda ürünlerimizi sürekli olarak geliştirme taahhüdümüzün bir parçası olarak 2005 yılında, ürünlerimizdeki tuzi çeriğini azaltma politikasını benimsedik. 2007'nin sonunda belirlediğimiz ürünlerdeki tuz seviyesini %10 oranında azalttık. 2010 sonunda ise daha büyükbir adım atarak orjinal reçetelerimizdeki tuz miktarını %75'e kadar indirdik. Böylece son 10 yılda toplamda ürün portföyümüz içerisindeki tuz kullanımını 12.000 tondan daha fazla miktarda azaltmış olduk.

Ürünlerimizde ki tuz seviyesini sağlık otoritelerinin belirlediği mevcut değerlerin üzerine çıkarmamak ve mümkün olan her üründe bu seviyeleri azaltmak konusundaki kararlılığımızı sürdürüyoruz.

Trans Yağ Asitleri (TFA)

1999'dan beri politikamız (Dünya Sağlık Örgütü'nün tavsiye ettiği şekilde), normal beslenme alışkanlığının bir parçası olarak tüketildiğinde ürünlerimizi çerisindeki TFA seviyesinin yiyeceklerdeki toplam yağın %3'ünü veya toplam enerji alımının %1'ini geçmemesi olmuştur.

TFA, süt yağında doğal olarak oluşur ve bunun bitkisel yağların içerisindeki TFA ile aynı etkiye sahip olup olmadığı süregelen bir tartışma konusudur. Bu yüzden süt yağı bu politika dışında tutulmuştur. Farklı beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere Nestlé; yağsız, düşük yağlı ve tam yağlı süt ürünleri seçeneklerini tüketicilerine sunmaktadır.

Doymuş yağ

Politikamız mümkün olan her alanda doymuş yağ oranını düşürmek ve diğer alanlarda mevcut kriterlerin üzerine çıkmamaktır. Besinsel doymuş yağ oranları ve bunların sağlık üzerindeki etkisi ile ilgili bilimsel gelişmeleri destekliyoruz.

Organik gıda

Nestlé, ticari ve teknik açıdan uygun olan bazı ülkelerde organik ürün seçenekleri de sunmaktadır.

Sağlık beyanları

Pek ço külkede sağlık beyanları, piyasaya sunulmadan önce yerel otoriteler tarafından kayıt altına alınıp onaylanmaktadır. Biz de tüm beyanların bilimsel dayanağı olması gerektiğine inanıyor, sağlığı ve güvenliği korumaya yardımcı olan hertürlü düzenlemenin arkasında duruyoruz.