İster alanınızda deneyimli olun isterse yeni mezun, Nestle’de size uygun bir iş fırsatı her zaman mevcut. Buradan iş ara
Doymuş Yağ ve Trans Yağların Azaltılması
Taahhüdümüz: Ürünlerimizdeki doymuş yağ miktarını azaltmak ve trans yağı çıkarmak

Hedeflerimiz
2014 yılına kadar – Çocuk ürünlerimizin % 100’ünde Nestlé Besin Profil Sistemi beslenme Kriterleri’nin doymuş yağ kriterlerine uyum göstererek, çocukların beslenmelerindeki doymuş yağ miktarının azaltılmasına yardımcı olmak.
2016 yılına kadar – Nestlé Besin Profil Sistemi beslenme kriterlerine uymayan ürünlerde doymuş yağ oranını %10 daha azaltmak ve ürün portföyümüzün daha zorlu alanlarında sürekli iyileşme kaydedebilmek için kısmi hidrojenize yağlardan (PHO’lar) gelen trans yağları ürünlerimizden çıkarmak.
İlerlemeler
2014 yılı sonu itibariyle, çocuk ürünlerimizin yüzde 98’i Nestlé Besin Profil Sistemi’nin doymuş yağ kriterlerine uyum sağladı (2013: %96).
Toplamda ürünlerimizin yaklaşık % 10’u Nestlé Besin Profil Sistemi’nin doymuş yağ ile ilgili kriterlerine henüz uyum göstermiyor. Şu anda bu ürünlerin bazılarına yönelik çözümler geliştirmek için çalışıyoruz.
2014 yılında, yiyecek ve içeceklerimizde kısmı hidrojenize yağlardan kaynaklanan tüm trans yağları ürünlerimizden çıkarma politikamızı güçlendirdik. Şu anda kullandığımız yağların % 96’sı Nestlé’nin Trans Yağ Politikasına uyum gösteriyor.
Bakış açımız
Beslenmede yer alan yağlar yeterli ve dengeli beslenmenin önemli bir parçasıdır ancak beslenmede çok fazla doymuş yağ alımı kardiyovasküler hastalıklar gibi bulaşıcı olmayan hastalıkların riskini de önemli ölçüde artırıyor. Bazı ürünlerde güvenliğe, dokuya, görünüme ve lezzete zarar vermeden doymuş yağ oranını azaltmak oldukça zor olabiliyor.
Trans yağ, süt ve et gibi gıdalarda doğal olarak oluşuyor ancak önemli bir bölümü hamur işi ve iştah açıcı atıştırmalık gibi hidrojenize bitkisel yağları içeren yiyeceklerin tüketilmesinden geliyor. Amacımız, kısmı hidrojenize yağlardan gelen trans yağların tamamen çıkarılması . Gerekli olduğu yerlerde yeni içeriklerin alınması ve geliştirilmesi için tedarikçilerle birlikte yoğun çalışmalar yürütüyoruz.
İlgili içerik
Daha fazla bilgi için Paylaşılan Değer Yaratma raporu
Notes:
Nestlé Besin Profili Sistemi kriterleri kriterleri Dünya Sağlık Örgütü, Tıp Enstitüsü ve diğer küresel veya yerel otoriteler tarafından yayınlanan beslenme bilimi ve halk sağlığı beslenme önerilere dayanır. Ürünleri besleyici değerlerini ve kriterlere uygun olup olmadığını belirleyen Nestlé Besin Profili Sistemi kullanılarak ürünlerimiz değerlendirilir. Tüketicilerinin %35 veya üstünü 12 yaş altı çocukların oluşturduğu veya bu yaş grubu için geliştirilmiş veya geliştirilmiş olarak algılanan ürünler.
Ürün arz edilmeden önce farklı pazar düzeyinde onay ve/veya tescil işlemi aşamalarında olan %2 dışında tüm ürünlerimizi tanımlamış bulunuyoruz.