Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Su verimliliğini artırmak

Amacımız, mümkün olduğunca az su kullanmak ve o suyu sorumluluk bilinci içinde kullanmak.

Taahhüdümüz

Faaliyetlerimizde su verimliliğini ve sürdürülebilirliğini elde etmek için çalışmak

Neden önemli

Su, Nestlé için hayati öneme sahiptir: kullandığımız malzemeleri yetiştirmek, üretim süreçlerimizi gerçekleştirmek ve ürünlerimizi hazırlamak için gereklidir. İşte bu nedenle ve özellikle de üç tesisimizden birinin su sıkıntısı çeken bir alanda yer aldığının bilincinde faaliyetlerimizde suyu mümkün olduğunca verimli bir şekilde kullanmalıyız. Geçtiğimiz yıllarda bu konuda önemli bir ilerleme kaydetmiş olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz, ama daha fazlasını yapma kararlılığımızı da koruyoruz.

Yaklaşım

Kaynağından su çekme miktarımızı azaltarak, Su Kaynağı Değerlendirmeleri yaparak ve yönetim girişimleri uygulayarak suyu kullanma biçimimizi dönüştürüyoruz. Geçtiğimiz yıl içinde ilerleme kaydettik ve şimdi taahhüdümüze ulaşmaya oldukça yakınız.

Neler yapıyoruz

Her yıl, daha az su kullanmanın yeni yollarını buluyoruz.

 
2020'de

2010'dan bu yana toplam %35'lik bir düşüş elde etmek için her ürün kategorisinde ürün tonu başına direkt su çekimini azaltmak.

Sonuç: 2010'dan bu yana her kategoride ürün tonu başına direkt su çekiminde %29,6 düşüş.

2020'de

Seçili imalat tesislerinde ve tüm yeşil alanlarda 40 yeni Su Kaynağı Değerlendirmesi (WRR) yapmak.

Sonuç: 2018'de yapılan 11 yeni Su Kaynağı Değerlendirmesi (WRR). 2018'in sonunda toplam 26.

2020'de

Başta yüksek öncelikli imalat tesislerine odaklanarak, seçili konumlarda 10 yeni su yönetim girişimi gerçekleştirmek.

Sonuç: 14 AWS sertifikalı fabrikanın su yönetim planları var.

Ciddi şekilde su sıkıntısı çeken bir alanda nasıl 'sıfır su' tesisi kurabildik

Güney Afrika'nın Western Cape bölgesinde düzenli olarak kuraklık yaşayan ve hatta bunlardan birinin son derece ciddi olması nedeniyle 2012'de afet alanı ilan edilen Mossel Bay kasabasında, bir süt ürünleri üretim çiftliğimiz var. Kasabayı desteklemek için süt buharlaştırma sürecinden su geri kazanma projesi başlattık ve tesisi 'sıfır su' imalat sahasına çevirdik.

Proje, Nestlé için bir ilk olan, sıvı atıktan hem enerji (biyogaz olarak) hem su geri kazanan anaerobik bir membran biyoreaktörün kullanımı içeriyordu. Projenin bir sonucu olarak fabrika, tüketimi 2009'dan bu yana %65 azalttı. Güneş Afrika Su ve Sanitasyon Bakanı Gugile Nkwinti, dönüşüm geçiren sahanın resmi açılışını yaptı ve Nestlé Güney Afrika başkanı ve idari yöneticisi Rémy Ejel, bu açılışta "Mossel Bay fabrikamızdaki arıtma, geri dönüşüm, koruma ve su kullanım verimliliği üzerinde olumlu bir etkisi olacak" dedi.

Fabrikalarımızda ürün kategorisi bazında su çekme miktarı (ton ürün başına m3)

Kategori 2010 2018 2010'dan bu yana düşüş (%)
Süt ürünleri ve dondurma 5.5 3.6 34
Şekerleme 7.2 3.2 55
Beslenme ve sağlık hizmetleri 13.6 9.4 31
Evcil hayvanlara yönelik ürünler 1.2 1.1 10
Toz ve sıvı içecekler 13.9 6.1 56
Hazır yemekler ve yemek pişirme destek ürünleri 5.5 3.7 32
 

Daha fazla bilgi

information-environmental-impact
Nasıl sıfır için çabalıyoruz

Nasıl sıfır için çabalıyoruz

2030 hedefimiz, faaliyetlerimizde sıfır çevresel etki için gayret etmektir.


İlginizi çekebilecek diğer konular