1914-1918


Savaş döneminde hayatta kalmak

1914 yılında savaşın patlak vermesi, konsantre süt ve çikolataya olan talebin de artmasını sağlarken hammadde sıkıntısı ve sınır ötesi ticaretteki sınırlamalar Nestlé & Anglo Swiss’in üretimine darbe vurur. Bu sorunu çözmek amacıyla ABD ve Avustralya’da işleme tesisleri satın alan şirketin tesislerinin sayısı, savaş sona erdiğinde 40’a ulaşmıştır.

Önemli Tarihler

1914

Nestle Tarihi

Avrupa çapında patlak veren savaşın şirketin üretimini sekteye uğratmasına rağmen, savaş hali büyük devlet ihaleleri yoluyla Nestlé süt ürünlerine olan talepte de yüksek bir artış doğurur.


1915

Nestle Tarihi

Uzun ömürlü ve kolay taşınabilir olması, konsantre sütü silahlı kuvvetler açısından gözde bir ürün haline getirir. Örneğin, 1915 yılında, Britanya Ordusu, askerlerin acil durum kumanyalarına Nestlé konserve süt de koymaya başlar. Ürüne yönelik güçlü talep, şirketin süt arıtma tesislerinin son hızla çalışması anlamına da geliyordu.


1916

Nestle Tarihi

Nestlé & Anglo Swiss, süt tozu üretiminde püskürtmeli kurutma işleminin patentini alan Norveçli süt ürünleri şirketi Egron’u satın alarak bu ürünün de satışına başlar.


1917-1918

Nestle Tarihi

İsviçre’de baş gösteren süt sıkıntısı, Nestlé & Anglo Swiss’in, ülkedeki kasaba ve şehirlerdeki insanların faydalanabilmesi için taze süt kaynaklarından feragat etmesi anlamına gelir. Savaşan ülkelerdeki konsantre süt talebini karşılamak amacıyla, ABD’de arıtma tesisleri satın alır ve Avustralyalı şirketler ile tedarik anlaşmaları imzalayan kuruluş, daha sonra bu şirketleri satın alır.