Sort by
Sort by

Dünya çevresindeki ilk güneş enerjili uçuşun gıdaları Nestlé’den

Basın Bültenleri'ne Geri Dön

NESTLÉ ARAŞTIRMA MERKEZİ SOLAR IMPULSE PİLOTLARINA ENERJİ VERECEK

Dünyanın etrafını güneş enerjili bir uçakla dolaşma konusunda yapılan ilk girişim Abu Dabi'de başladı. Nestlé Araştırma Merkezi, Solar Impulse pilotlarının gıda ihtiyacını karşılayacak.

Dünyanın etrafını güneş enerjili bir uçakla dolaşma konusunda yapılan ilk girişim Abu Dabi'de başladı. Nestlé Araştırma Merkezi, bu girişimin başarılı olması için önemli bir rol üstleniyor. Solar Impulse, sadece güneş enerjisi kullanarak uzun mesafe uçabilen öncü bir uçak. Sürdürülebilir uçuş sınırlarını zorlayacak İsviçreli iki pilotun gıda ihtiyacı Nestlé’nin özel olarak araştırıp geliştirdiği ve ürettiği ürünler ile sağlanacak.

Nestlé bilim insanları, Solar Impulse için gıda hazırlıyor

Nestlé Araştırma Merkezi dört yılı aşkın bir süredir Solar Impulse ekibiyle yakın çalışarak, gerekli besin değerleri içeren ve iklim koşullarındaki aşırı değişimlere karşı dayanıklı bir dizi yemek ve atıştırmalık gıda geliştirdi. Pilotların tercih ve ihtiyaçlarına göre hazırlanan yemekler, yolculuk boyunca kendilerine konfor sağlayacak şekilde özel olarak üretildi.

Nestlé, Solar Impulse ortaklığı çerçevesinde sürdürülebilirliğe ilişkin eğitim faaliyetlerini desteklemeye yardımcı oluyor. Solar Impulse Kurucusu ve Başkanı Bertrand Piccard ile Kurucu Ortak ve CEO André Borschberg tarafından üstlenilen çalışmaların etkisinin en yüksek seviyeye çıkarılması hedefleniyor.

Nestlé Araştırma Merkezi’nden Dr. Amira Kassis çalışmaları şöyle anlattı: “Geçtiğimiz dört yıl Solar Impulse takımı ile çalışmak son derece ödüllendirici bir deneyim oldu. Nestlé Araştırma olarak aşırı koşullara dayanan ve doğru seviyelerde beslenme sağlayan gıda ürünleri geliştirdik. Başarımız, doğru ambalaj kullanarak doğru malzemelerin doğru yerde olmasına ve pilotların bu maceralarında keyif alacakları bir şeyler üretmeye dayanıyor.”

Dr. Kassis önümüzdeki aylarda uçağı takip edecek, pilotların beslenmelerini izleyecek ve doğru miktarlarda gıda ürününün mevcut olmasını sağlayacak. 35.000 kilometre boyunca 500 saat uçuş süresini kapsayan bu yolculuğun 5 ayda tamamlanması bekleniyor. Yolculuk boyunca, Çin, Hindistan ve Amerika Birleşik Devletleri'nin bulunduğu birçok durak olacak.

Bu girişimin başarıyla tamamlanması için beslenemenin önemine dikkat çeken pilotlar Bertrand Piccard ve André Borschberg şöyle konuştu: “Doğru gıda ürünleriyle beslenmek, dünyanın etrafında gerçekleştireceğimiz bu uzun yolculuğa devam etmemizi sağlayacağı için oldukça önemli. Bu konuda, bize özel yemekler geliştiren Nestlé Araştırma Merkezi’nin bilimsel uzmanlığı ve deneyiminden faydalanıyoruz. Ekip ile yaptığımız yakın çalışmalar sayesinde, yemeklerimizden keyif alacağımızı biliyoruz. Yemek saatlerimiz, böylesine zor ortamda bile bize konfor sağlayacak.”

Nestlé, uçuş boyunca yenilecek yemekleri özel olarak tasarlanmış ambalajlar ile sunuyor. Malzemeler içerisinde ayrıca pilotlar için Nestlé şişe su ve NESCAFÉ kahve bulunacak.

Solar Impulse Hakkında

Temiz teknoloji devrimi: Sıfır yakıtlı uçak

İsviçreli Bertrand Piccard (Başkan) ve André Borschberg (CEO), bir damla yakıt olmadan sadece güneş enerjisi kullanarak gündüz ve gece uçabilen Solar Impulse’ın kurucuları, aynı zamanda pilotlarıdır. Si2 uçağı ile 2015 yılında ilk kez güneş enerjisiyle dünya etrafında uçuş girişimini gerçekleştirecek. Solvay, Omega, Schindler, ABB ve Resmi Ortaklar Google, Altran, Bayer MaterialScience, Swiss Re Corporate Solutions, Swisscom ve Moët Hennessy tarafından desteklenen ve dünyada ilk olan bu girişim, temiz teknolojilerin imkansızı bile başarabileceğini göstermeyi hedefliyor.

8 dünya rekoruna sahip orijinal Solar Impulse Si1 prototipinin ardından Si2 mühendisleri, karbon elyafından yapılmış yeni bir tek koltuklu uçak tasarladı ve inşa etti. 72 metrelik kanat genişliğine (Boeing 747'den daha büyük) ve bir arabaya eşdeğer 2.300 kg ağırlığa sahip. Uçağın kanadında elektrikli motorlara yerleştirilen 17.248 solar hücre (her biri 17.5 CV) yenilenebilir enerji sağlıyor. Solar hücreler, uçağın gece uçmasını sağlayan ve böylece neredeyse sınırsız bir bağımsızlığa sahip olan, her biri 633 kg ağırlığındaki dört adet lityum batarya ile şarj oluyor.

Si2 Dünya Turu uçuşu, Mart ayının başında Abu Dabi'de (BAE) başlayacak ve 2015 yılının Temmuz ayının sonlarına doğru geri dönecek. Güzergah içerisinde Muskat, Uman; Ahmedabad ve Varanasi, Hindistan; Mandalay, Myanmar; ve Chongqing ve Nanjing, Çin yer alıyor. Hawaii üzerinden Pasifik Okyanusunu geçerek Phoenix, Orta Batıya ulaşacak. New York’ta JFK duraklarından bir tanesi. Atlantik Okyanusunun aşılmasının ardından Güney Avrupa ve Kuzey Afrika’daki duraklardan sonra yolculuk Abu Dabi'de son bulacak.

Nestlé Hakkında

Dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi Nestlé’nin temelleri 1867 yılında İsviçre’nin Vevey kasabasında atılır. Kimyager olan şirketin kurucusu Henri Nestlé dünyanın ilk hazır bebek mamasını geliştirir. Farine Lactée” ismi verilen bu ilk Nestlé ürünü, şirketin insanı ve sağlığı her şartta öncelikli tutma, bilimsel araştırma kalite, güven, gibi temel değerlerinin de bir sembolü olur. Nestlé, 148 yılda yeni ürünler, yeni kategoriler ile istikrarlı bir şekilde büyümüş ve dünya gıda ve beslenme sektörünün lideri haline gelmiştir. Bugün Nestlé 500’e yakın fabrikası 339,000 çalışanı ile dünyanın neredeyse tüm ülkelerinde faaliyet göstermektedir. 4 kıtada 34 merkezde 5500 kişilik bir ekiple AR-GE çalışmaları yürüten Nestlé, AR-GE’ye her yıl yaptığı yatırımlarla araştırma geliştirme konusunda da gıda firmaları arasında lider konumdadır. 1909 yılında, ülkemize giren Nestlé Türkiye’nin en köklü gıda firmasıdır. 1927’de ülkemizin ilk çikolata fabrikasını kurarak üretime başlayan Nestlé, bugün 12 kategoride 600‘ün üzerinde ürünü ve 21 markasıyla faaliyet göstermektedir.