Nestlé Çikolata ve Şekerleme Grubu’nda Bayrak Değişimi

Türkiye

Nestlé Çikolata ve Şekerleme Grubu Genel Müdürü Devrim Cöbek, Nestlé’nin İsviçre’deki merkezine  ‘Uluslararası Gümrüksüz Alanlardaki Ticari Faaliyetler’ Genel Müdürü olarak atandı. Devrim Cöbek’ten boşalan Çikolata ve Şekerleme İş Birimi Genel Müdürlüğü görevine ise Nestlé Türkiye Satış Direktörü Oben Akyol geçecek.
Son yıllarda çikolata ve şekerleme kategorisinde hızla büyüme gösteren Nestlé Türkiye, yönetimindeki bu bayrak değişimi ile birlikte büyüme ivmesini devam ettirecek.
Yaklaşık 17 yıldır Nestlé’de faklı pozisyonlarda görev alan Nestlé Çikolata ve Şekerleme Grubu Genel Müdürü Devrim Cöbek, Nestlé’nin İsviçre’nin Vevey şehrinde bulunan merkezindeki Nestlé International Travel Retail “Uluslararası Gümrüksüz Alanlardaki Ticari Faaliyetler” biriminin yeni genel müdürü olarak atandı.

1968 Ankara doğumlu Devrim Cöbek, TED Ankara Koleji’ndeki eğitimini tamamladıktan sonra 1991 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.
Nestlé’deki kariyerine 1996 yılında satış bölümünde başlayan Devrim Cöbek, üç yıl boyunca satış dağıtım alanlarında farklı görevlerde bulunduktan sonra 1999 yılında Mis Süt’ün satın alınması ile birlikte süt kategorisinde Satış Müdürlüğü’nde görev yaptı. 2003-2007 yılları arasında Satış Direktörü olarak çalışan Cöbek, 2007 yılında Çikolata ve Şekerleme Grubu Genel Müdürlüğü görevine atandı. 2010 yılında Nestlé ile Doğan /Balaban ortaklığına imza attı ve 2012 yılına kadar bu ortaklığın Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev aldı. Cöbek,
1 Ağustos 2012 tarihinden itibaren İsviçre Vevey’de bulunan Nestlé Uluslararası Seyahat (NITR) biriminin Genel Müdürü olarak sorumluluk üstlenecek. ŞEMAD (Şekerli Mamül Sanayicileri Derneği) yönetim kurulu üyeliği de yapan Devrim Cöbek evli ve iki çocuk babası.

1966 doğumlu Oben Akyol, İzmir Tevfik Fikret Lisesi’ndeki eğitimini tamamladıktan sonra Ortadoğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. Fransa’da bulunan Akdeniz Agronomi Ensititüsü’nde (Institut Agronomique Mediteranéen) Gıda Ekonomisi üzerine yüksek lisans yaptı. 1994 yılında aynı Enstitü’de Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Akyol, Nestlé Türkiye’deki kariyerine 1996 yılında Ürün Müdürü olarak başladı. 1999 yılında Grup Ürün Müdürü olarak atandı.   2003 yılında Ulusal Zincir Mağazalar Müdürü olarak satış birimine atanan Akyol, 2003 - 2007 yılları arasında bu görevde saha zincir mağaza ekiplerini ve zincir mağaza müşterilerini yönetti. 2007 yılında Nestlé Türkiye Satış Direktörü olarak atanan Akyol, yaklaşık 6 yıldır Nestlé Türkiye Satış Direktörlüğü görevini üstlenmekteydi. Evli ve bir çocuk babası olan Oben Akyol, Fransızca ve İngilizce bilmektedir.