Nestlé Türkiye’den 72 Saatlik Konkur Hamlesi

Bireylerin ve Ailelerin Hayatını Kolaylaştırmak İçin Nestlé Türkiye’den 72 Saatlik Konkur Hamlesi

Nestlé Türkiye, bireylerin ve ailelerin “yeni normal”e alışma sürecine daha kolay uyum sağlayıp bu dönemi mutlu ve verimli bir şekilde geçirmeleri için kolları sıvadı. İçinde bulunduğumuz dönemi kolaylaştıracak çözümler sunmak isteyen Nestlé Türkiye, belirlediği markalar için mayıs ayında açtığı medya ve kreatif ajans konkurunu sadece 72 saat içerisinde sonuçlandırdı.

Yaşam kalitesini arttırmak ve daha sağlıklı bir geleceğe katkıda bulunmak amacı ile Nestlé Türkiye, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19’dan“yeni normal”e geçilen bu dönemde, yaşamı kolaylaştıracak çözümler üretmek için kolları sıvadı. Pandemi ve beraberinde yaşanan zorlu sürece hızla uyum sağlayan Nestlé Türkiye, bireylerin ve ailelerin hayatını kolaylaştıracak projeler geliştirmek amacıyla mayıs ayında bir konkur süreci başlattı. İçinde bulunulan şartlar altında tamamen dijital olarak düzenlenen konkurda, alanında uzman altı farklı ajans projelerini sundu. 40’a yakın fikrin sunulduğu konkurda, titiz ve yoğun bir çalışmayla gerçekleştirilen değerlendirme sürecinin ardından, 6 fikir üzerine yoğunlaşıldı.

Nestlé Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Sungu konkur süreciyle ilgili olarak, “Sıra dışı ancak fazlasıyla yaratıcı bir konkur deneyimi yaşadık. Amacımız, içinde bulunduğumuz pandemi döneminde maksimum verimlilikle ilerleyip, bireylere ve ailelere en doğru ve etkili şekilde ulaşabilmek. Sadece 72 saatte tamamlanan konkur sürecinden hem biz hem de katılan ajanslar çok memnun kaldık. Hızla yol aldığımız bu sürecin oldukça pratik ve öğretici olduğunu gördük. Daha önce Nestlé, global arenada 24 saatte konkur sürecini tamamlayarak öncü bir çalışmaya imza atmıştı. Biz de Nestlé Türkiye olarak bu doğrultuda hareket ederek konkurumuzu 72 saatte içerisinde tamamladık. Salgın sonrasında da benzer yöntemlere devam etmeyi düşünebiliriz.” sözleriyle ifade etti.

Nestlé Türkiye Hakkında:

Dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi Nestlé, 1875 yılında süt bazlı bebek maması Farine Lactee ile Türkiye pazarına girdi. 1909 yılında Karaköy'de ilk satış ofisini açtı, 1927 yılında Feriköy'de ilk

fabrikasını kurdu. Nestlé, 1932'de ilk fıstıklı çikolatası “DAMAK”, 1984'te ilk çözünür kahve “NESCAFE” ve çocuklar için üretilen çikolata toz içecek “NESQUIK” gibi birçok kategoriye Türkiye'de öncülük etti. 1986'da ilk kahve kreması “COFFEE MATE” ve 1989'da ilk hazır kahve karışımı “NESCAFE 3’ü 1 Arada” ürünleri ile yelpazesini geliştirdi. 2001 yılında Nestlé, Türkiye'de su pazarına “NESTLE PURE LIFE” ile girdi ve bunu 2006'da ERİKLİ SU ile birleştirdi. Nestlé, hem dünyada hem de Türkiye'de faaliyetlerini genişletmeye devam ederek, 2007'de Novartis Tıbbi Beslenme Birimi'ni ve 2012'de globalde Pfizer Nutrition'ı satın alarak SMA bebek mamasını çalışmalarına kattı ve operasyonlarına tıbbi beslenmeyi de ekledi.

Bugün Türkiye’de 10 farklı kategoride 800’ü aşkın ürünü ve 50’ye yakın markasıyla faaliyet gösteren Nestlé, Bursa'daki dört fabrikasında üretim ve ihracat faaliyetlerine devam ediyor.

Bilgi için: Artı İletişim Yönetimi / 0212 347 03 30 / [email protected]