Mavi Kapakları Sokak Hayvanları için Mama Kabına Dönüştürdük

Nestlé Purina PetCare Türkiye olarak “Canımız Sokakta” projesinde sokak hayvanları için çocuklarla el ele verdik. Projenin son fazında, ilkokul öğrencileri ile birlikte mavi kapak dönüşüm aşamasını tamamladık. Öğrencilerimiz sokak hayvanları için mama kabına dönüştürülmek üzere mavi kapakları topladı.  Dönüşümle elde edilen mama kaplarını ise çocuklar  okul bahçelerinde Purina mamaları ve Nestlé Pure Life suları ile sokak hayvanlarıyla buluşturdu.

80 yılı aşkın bir süredir evcil hayvanların beslenmesine dünya çapında öncülük eden ve evcil hayvanlara sağlıklı bir hayat sunmak için inovatif ürünler geliştiren Nestlé Purina PetCare olarak, Impact Hub İstanbul ve Circular Mind iş birliğinde gerçekleştirdiğimiz “Canımız Sokakta” projesinin son fazını tamamladık. Covid 19 salgınında mağduriyetleri artan sokak hayvanlarının beslenme, barınma ve sahiplendirme konularına çözüm üretmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz projenin son aşamasını, çocukların destekleriyle tamamladık.

Çocuklara hayvan sevgisinden, çevre bilincine farkındalık projesi

Projenin ilk fazında “21. Yüzyılın Minik Kahramanları” kapsamında geleceğin mimarları arasında yer alan  yaklaşık 750 çocuğa, Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru Yalçın tarafından hem evcil hayvanların bakımı ve davranışları hem de sokak hayvanları ile ilgili farkındalık eğitimleri verdik. Ardından çocukların çevre bilincinin de pekiştirilmesi hedeflenerek mavi plastik kapak toplama programını çocuklarla birlikte başlattık. Çocuklara geri dönüşüm farkındalığı kazandırmayı amaçladığımız bu fazda minik hayvanseverlerin biriktirdiği mavi kapakları sokak hayvanları için dönüştürerek 35 mama kabı elde ettik. Eğitimlerini tamamlayan çocuklarımızın öğrendikleri teorik bilgileri proje kapsamında pratiğe dönüştürmesini amaçladık. Bu kapsamda öncelikli olarak mama kaplarını okullara gönderdik. Kapları öğrencilerimiz okul bahçelerinde Purina’nın sağlıklı ve lezzetli Friskies mamaları ve Nestlé Pure Life sularıyla birlikte patili dostlarımız ile buluşturdu. Ayrıca eğitimleri tamamlayan ve mavi kapak dönüşümüne katılan öğrencilerimize, hem dünyanın hem de sokaktaki dostlarımızın kahramanları olduklarını gösteren ‘21. Yüzyılın Minik Kahramanları’ sertifikalarını verdik.

Çocukların İyilik Yapma Gücü ile Başardık

Nestlé Purina PetCare Türkiye Genel Müdürü Ayça Erkol, konuyla ilgili şunları söyledi: “Tüm dünyada hayvanlarla bir arada olmanın yaşamlarımıza pozitif bir katkı sağladığını biliyoruz. Öte yandan hayvan sevgisi, çocuk yaşta gelişen, öğrenilen benzersiz bir kazanım. Canımız Sokakta projemiz kapsamında hem sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirme hem de çocukları bu sevgiyle tanıştırma fırsatı bulduk. Çocukların iyilik yapma gücünden ve müthiş gayretlerinden çok etkilendik. Onların sayesinde başardık. Yardıma muhtaç hayvanlara destek olabildiğimiz ve gelecek nesillerin bilinçlendirilmesine katkı sağlayabildiğimiz için çok mutluyuz. Projeye destek olan tüm çocuklara ve proje ortaklarımıza çok teşekkürler.”

Nestlé Purina PetCare Hakkında

Purina Canımız Sokakta

Nestlé Purina PetCare olarak evcil hayvanların ve insanların birlikte daha iyi olduğuna inanıyoruz ve uygun beslenme ve bakım yoluyla evcil hayvanların daha uzun, daha mutlu ve sağlıklı yaşamalarına yardımcı olmaya kendimizi adıyoruz. 120 yılı aşkın süredir Purina olarak, en yüksek kalite ve güvenlik standartlarında yapılan besleyici ve lezzetli ürünler sağlamada öncülerden biriyiz. Evcil hayvan tutkumuz, evcil hayvan beslemesindeki ilerlemenin ötesine geçiyor. 2016' da Purina PetCare Europe, evcil hayvan sahiplenilmesinin arttırılması, iş yerinde evcil hayvanlar ve evcil hayvan obezite riskinin azaltılmasına yardımcı olunması dâhil evcil hayvanlar ve toplum üzerinde olumlu bir etkiye sahip olmak için 10 Purina in Society sözünü başlattı. Purina portföyü Felix®, Friskies®,Purina ONE®, Gourmet® ve Pro Plan® dâhil olmak üzere en çok bilinen ve en sevilen evcil hayvan mamalarının çoğunu içermekte.

Evcil hayvan ürünlerinin önde gelen global bir üreticisi olan Nestlé Purina PetCare olarak, beslenme, sağlık ve zindelik alanlarında dünya lideri, İsviçre merkezli Nestlé S.A.'nın bir parçasıyız.