Nesquik, İleri ve Geri Dönüşüme İlham Oluyor

İleri Geri Dönüşüm

Çocuklara sütü sevdiren lezzet Nesquik, şimdi de gezegeni ve yarınları sevdirmek için harekete geçti. Marka, geri dönüştürülmüş malzemelerden oyuncak üreten TOYİ ve paylaşılan değerler yaratma konusuna odaklanan Circular Mind platformu iş birliği ile “Geleceği Sevdirir” projesini geliştirdi. Proje kapsamında, ilkokul öğrencilerine, onların geri dönüşüm bilincini pekiştirecek ve ileri dönüşüm becerilerini geliştirecek eğlenceli oyun deneyimleri sunuluyor. İstanbul, İzmir ve Ankara’daki 10 okulda yaklaşık 1000 öğrenci ile pilot uygulamaları Aralık ayında başlayan Projede, çocukların sürdürülebilir bir gezegen ve gelecekleri için iyi tercihler yapmalarına ve yaratıcılıklarını geliştirmeye ilham vermek amaçlanıyor.

Dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi Nestlé’nin 2050’de “Net Sıfır” emisyona ulaşmak hedefi kapsamında, çocuklara sütü sevdiren lezzet Nesquik, gezegenimizin geleceğine kalıcı katkılar sağlamaya devam ediyor. Nesquik, çocukların daha sürdürülebilir ve yaşanabilir bir dünya için iyi tercihler yapmasına katkıda bulunmayı ve işin içine eğlenceyi de katarak çocukların yaratıcılıklarını geliştirmeyi amaçlıyor. Bu doğrultuda Marka, sürdürülebilir geleceğin minik mimarlarını gezegenimizi koruma konusunda bilinçlendirmek amacıyla yeni bir projeye imza attı. Geri dönüştürülmüş malzemelerden oluşan oyun kiti ile tüm nesnelerin oyuncuğa dönüşmesine olanak sağlayan TOYİ ve paylaşılan değerler yaratma konusuna odaklanan Circular Mind platformu ile geliştirilen ‘Geleceği Sevdirir’ projesi kapsamında ilkokul dördüncü sınıf öğrencilerine sürdürülebilir bir dünya için iyi tercihler yapmalarına ilham vermek isteniyor. Aralık ayında İstanbul, Ankara ve İzmir’deki pilot okullarda düzenlenen atölyeler ile uygulanmaya başlayan proje ile yaklaşık 1000 çocuğa ulaşıldı.

21. yüzyılın geri ve ileri dönüşüm becerileri

Çocuklar için daha sürdürülebilir ve iyi bir dünyaya katkıda bulunmayı eğlenceli hale getiren projede öğrenciler ‘Mucitler Atölyeleri’ne katılım sağlıyor. Çocukların fikirlerini paylaştıran ve karşılıklı bir öğrenme ortamı yaratan atölyeler, miniklerin sürdürülebilirlik gibi küresel ölçekteki konuların çözümünde aktif rol alabileceklerini hissetmeleri için özel olarak hazırlandı. İleri dönüşüm ile seçim yapma özgürlükleri ve yaratıcılıklarını kullanan mucit çocuklar, gezegen için sürdürülebilirlik alanında kendi kararlarını alıyor, problemleri çözüyor ve buldukları çözümleri paylaşıyor. Proje, 21. yüzyılın gereken geri ve ileri dönüşüm becerilerinin kazanılmasını destekliyor. Öğrenciler atölyelerde sürdürülebilir yaşama yönelik kendilerine özgü çözümleri için atık hale gelmiş Nesquik kutuları ve yumurta paketleri, su şişesi, havlu kağıdı rulosu, dal, kozalak gibi malzemeleri TOYİ Etkinlik Kitleri ile eğlenerek tasarımlarını oluşturuyor.

Çocuklara sürdürülebilirlik bilinci kazandırılacak

Buse Aksu Özgen

Yaşanabilir bir gelecek için bugünden harekete geçmek gerektiğinin altını çizen Nestlé Türkiye Sütlü İçecekler İş Birimi Genel Müdürü Buse Aksu Özgen, çocuklarda sürdürülebilirlik bilincinin oluşması için imza attıkları “Geleceği Sevdirir” projesini şöyle anlattı; “Türkiye’nin en sevilen çocuk markalarından biri olmanın sorumluluğuyla çocukları gezegenimiz için iyi tercihler yapmak konusunda bilinçlendirmeyi ve onlara ilham vermeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda 2020 Parent’s Choice Altın Ödülü ile taçlandırılmış, sürdürülebilir oyun deneyimleri tasarlayan ve üreten TOYİ ile el ele verdik. Yapılan araştırmalar, ileri dönüşüm, atık ayrıştırma ve tüketmeden üretme kültürü gibi yeşil becerileri erken yaşta edinen çocukların, yaşamlarının ileriki dönemlerinde bunları alışkanlığa dönüştürmekte daha başarılı olduklarını gösteriyor. 35 yılı aşkın süredir Türkiye’de çocuklara sütü sevdirdiğimiz gibi yarınları da sevdireceğiz. ‘Geleceği Sevdirir’ projemiz ile ilkokul öğrencilerinin geri dönüşüm bilincini pekiştirecek, ileri dönüşüm becerilerini geliştirecek ve çocukların yaratıcılıklarını artıracak eğlenceli ve açık uçlu oyun deneyimleri tasarladık. Çocukların daha sürdürülebilir bir dünya için kararlar verebilmesine katkıda bulunmayı ve sürdürülebilir yaşam kültürünün yaygınlaştırılmasını amaçlıyoruz” dedi.

Çocukların ileri dönüşüm icatları projeye ilham olacak

İleri Geri Dönüşüm2

Geri dönüştürülmüş plastikten üretilen, doğa dostu TOYİ Oyun Kitlerinin Tasarımcısı ve Kurucu Ortağı Elif Atmaca Geleceği Sevdirir Projesinin çocukların önderliğini temel alan yapısını anlattı: “İklim krizinin etkilerini gündelik yaşantımızda hissetmeye başladığımız bu günlerde araştırmalar iklim krizinden en çok etkilenecek grupların çocuklar olduğuna işaret ediyor. Bugün iklim aktivistlerini incelediğinizde birçocuğunun çocuk gruplarından oluştuğunu görmeniz mümkün. Biz de Nesquik’le bir araya gelerek çocukların önderliğinde ve onların dönüştürücü gücünü temel alan Geleceği Sevdirir projesini başlattık. Bu projede çocukların ileri dönüşüm becerilerini geliştirerek etraflarında gördükleri sorunlara yaratıcılıklarını kullanarak kendi çözümlerini geliştirmelerini teşvik ediyoruz. Okullarda gerçekleştirdiğimiz mucit atölyelerinde bir yandan çocuklara gezegenimizin korunmasına yönelik ilham olurken bir yandan da çocuklardan öğreniyor, onların ileri dönüşüm çözümlerini ve icatlarını görünür hale getirmeyi amaçlıyoruz. Herkesi de çocukların yaratıcılıklarına güvenmeye ve onların 21. yüzyıl için geliştirdikleri çözümlerini dinlemeye davet ediyoruz.”