Nestlé, FTSE4Good Endeksinde Güçlü Sonuçlar Aldı

Nestlé, FTSE4Good Endeksinde En Yüksek Performans Gösteren Gıda Şirketi Oldu

Nestlé, şirketlerin kurumsal sorumluluk standartlarını değerlendiren dünyanın saygın bağımsız kuruluşlarından FTSE4Good Endeksinde bu yıl, tüketim ürünleri sektöründe gösterdiği yüksek performans ile öne çıktı. Sürdürülebilirlik alanında dünya çapında öncü çalışmalara imza atan Nestlé, üst üste 9. kez listeye girdi.

Dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi Nestlé, sürdürülebilirlik alanında yürüttüğü kapsamlı çalışmalarının başarısını FTSE4Good Endeksi’nde aldığı sonuçla taçlandırdı. Londra Borsası bünyesindeki FTSE Russell tarafından ölçümlenen ve sorumlu yatırım şirketlerini belirleyen FTSE4Good Endeksinde, en iyi performansı gösteren şirketlerden biri oldu.

Şirketlerin çevresel, sosyal ve yönetişimsel performanslarını 300’ü aşkın kriter üzerinden değerlendiren Endeks çerçevesinde (ESG) Nestlé, 5.0 tam puan üzerinden elde ettiği 4.9’luk skor ile, Tüketim Ürünleri Endüstri ortalamasının (2.2) ve Yiyecek Ürünleri alt sektörü ortalamasının (2.2) çok üzerinde bir puan aldı.

Gelecek nesiller için gezegenin korunmasını çok önemseyen Nestlé, yaşam kalitesini artırmak ve daha sağlıklı bir geleceğe katkıda bulunmak amacıyla bireyler ve aileler, topluluklar ve gezegenimiz için Ortak Değer Yaratan projeler hayata geçiriyor. Sürdürülebilirlik konusunda taahhüt ve hedeflerini ortaya koyarken, Birleşmiş Milletler Küresel Sözleşme’sinin (UN Global Compact) 17 sürdürülebilir kalkınma amacını temel alıyor. Nestlé’nin bu kapsamda 42 global taahhüdü bulunuyor.

İlk ölçüm tarihi olan 2011 yılının Mart ayından itibaren kesintisiz olarak FTSEGood Endeksi’nde yer alan Nestlé, yüksek standartlara sahip olduğunu uluslararası platformlarda yapılan ölçümlerle kanıtlayarak endeksteki önemli yerini ve başarısını koruyor.

FTSE4Good Endeksi Hakkında

FTSE4Good, yatırımcıların şirketlerin dünya genelinde kabul gören kurumsal sorumluluk standartlarını değerlendirilmesine yardımcı olmak için oluşturulmuş sorumlu yatırım endeksidir. Endeks, güçlü Çevresel, Sosyal ve Yönetimsel (ÇSY) uygulamaları sergileyen şirketlerin performansını, 300’ü aşkın kriter üzerinden ölçmektedir. Besleyici tamamlayıcı gıdalara ilişkin pazarlama uygulamalarını denetleyen tek bağımsız ve şeffaf kuruluş olan FTSE4Good standartların iyileştirilmesinin yanında sektörün gelişimi için de önemli bir platform olarak hizmet vermektedir.