Nestlé Türkiye yönetiminde bayrak değişimi

Nestlé Türkiye’nin yeni CEO’su, bir süredir Nestlé’nin Vevey’deki merkezinde Asya pazarları, Çin Bölgesi ve Kore pazarı olmak üzere Bölgesel Yönetimden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Reinhold Jakobi oldu.

Jakobi 1 Şubat 2012 itibariyle Nestlé Türkiye’nin başına geçmeden önce, Avrupa ve çeşitli Asya ülkelerinde yönetici konumunda bulunduğu kariyerinde gelişmiş ve gelişmekte olan pazarlarda özel deneyim sahibi oldu.

Almanya’nın Darmstadt kentinde 1966 tarihinde doğan Reinhold Jakobi, ilk ve orta eğitimini kendi ülkesinde ve İsviçre’de tamamladı. İlk iş deneyimlerini genç yaşlarda aile işletmesine (Jakobi Butchery) bağlı olarak, et ve et ürünlerinin üretimi ve perakende satışı alanında yaşayan Jakobi, ardından Almanya’nın Fulda şehrinde Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Gıda ve Beslenme Bölümü’nde okudu ve Lozan’da bulunan ünlü İşletme Gelişimi Enstitüsü’nde (IMD) MBA yaptı.

Mezuniyetinin ardından 6 yıl boyunca havayolları catering sektöründe çalışan Jakobi, LSG Sky Chefs’te Avrupa, Ortadoğu ve Afrika satış sorumluluğu, Tayland operasyonundan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı ve son olarak Hong Kong biriminin Genel Müdürlüğü gibi görevlerde bulunduktan sonra 2001 tarihinde Nestlé’ye katıldı.

Nestlé bünyesinde Çin bölgesinde (Çin, Hong Kong, Macau ve Tayvan) Nestlé Professional Ev Dışı Tüketim Biriminde İş ve Endüstriyel Satışlar bölümünün sorumluluğunu üstlenen Reinhold Jakobi, en son 2009 ortasında Nestlé'nin Vevey'deki Uluslararası Merkezinde Bölgesel Yönetimden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

2006 yılından bu yana Nestlé Türkiye İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapan Hans-Ulrich Mayer ise Nestlé’nin, merkezi İsviçre Vevey’de bulunan Dünya genelindeki dondurma iş birimini yönetmek üzere Dondurma Stratejik İş Birimi Başkanı olarak atanmıştır.