Sıra Dışı ve Sanatsal Bir Kahve Deneyimi

Nespresso’nun Yeni “Limited Edition” Kahvesi “Master Origin Nicaragua La Cumplida Refinada” Sıra Dışı ve Sanatsal Bir Kahve Deneyimi Yaşatıyor

Nespresso Master Origin Nicaragua La Cumplida Refinada Gorsel

Nespresso, kahveye adanmış yolda, yeni “Limited Edition” “Master Origin La Cumplida Refinada” ile tutkuyla ilerlemeye devam ediyor. Her fincanda sanatsal bir dokunuş hissi yaşatan

“Master Origin La Cumplida Refinada”, Nespresso’nun çok sevilen “Master Origin” saf kökenli kahve ailesine geçici bir süre misafir oluyor. Nespresso kahve uzmanları tarafından Nikaragua’daki butik çiftliklerde üretilen yeni “Limited Edition” “Master Origin Nicaragua La Cumplida Refinada”, kahve tutkunlarına sanatsal ve sürprizli bir deneyim yaşatıyor. Her biri dünyanın farklı bölgelerinde yetiştirilen çekirdeklerden oluşan “Master Origin” serisinin yeni “Limited Edition” üyesi “Nicaragua La Cumplida Refinada”, lezzet avcılarını saf kökenli kahvenin sıra dışı lezzet profili ile buluşturuyor. Farklı bir fermantasyon tekniği ile hazırlanan Nespresso’nun Nikaragua kökenli ilk mevsimsel kahvesi “La Cumplida Refinada”, “Master Origin” serisine kısa süreliğine konuk oluyor.

Sıra dışı iklim ve yetiştirme koşulları nedeniyle Nikaragua'daki küçük çiftlikler, yerel çiftçiler tarafından az miktarlarda yetiştirilen kahveleri ile biliniyor. Nikaragualı kahve çiftçilerinin kahveyi fermente etmek için sağladığı bu koşullar sayesinde ise Nespresso, “La Cumplida Refinada” ile “Master Origin” serisindeki benzersiz kahve deneyimini bir adım ileri taşıyor.

Fermantasyon süreci ile ilgili çok sayıda çalışma yürüten Nespresso kahve uzmanları, “Master Origin La Cumplida Refinada”nın dengeli aromasını, geliştirdikleri mükemmel mayalama teknikleri ve Nikaragualı çiftçilerin sağladığı kusursuz koşullar ile yakalıyor. Sağlanan fermantasyon koşulları ise kahvenin fincandaki tadı için belirleyici bir önem taşıyor. İdeal olgunluk için el ile toplanan kırmızı kahve kirazları, özel geliştirilmiş bir fermantasyon tekniğiyle, 72 saat boyunca mayalanarak elde ediliyor. Böylece, 72 saat boyunca fermente edilen kahve kirazlarında açığa çıkan moleküler lezzet, kahve çekirdeğine doğal bir şekilde işleniyor. Yabani meyve notalarıyla süslü, tatlı ve hafif bir aromaya kavuşan “Master Origin Nicaragua La Cumplida Refinada”nın koyu kahve profilini elde etmek için gereken süre ve fermantasyon sıcaklığı ise usta kahve zanaatkarları tarafından özenle takip ediliyor. Fermente edilen kahve kirazları güneşte 48 saat kurutulmaya bırakıldıktan sonra, 2-3 haftalık sürekli kontrollü olarak kurutma işlemine devam ediliyor.

“Master Origin” serisinden yeni “Limited Edition” “Nicaragua La Cumplida Refinada”, tutkulu bir özenin eseri olarak kahveseverlere benzersiz bir lezzet deneyimi sunuyor. “Master Origin” serisinin tamamında aynı kahve çeşidinin kullanılmasına rağmen, “Nicaragua La Cumplida Refinada”da uygulanan maya fermantasyonu bu kez tatlı ve tahıl notalarına kıyasla, şekerli kiraz ve nardan gelen yumuşak notalardan oluşuyor.  “Master Origin Nicaragua La Cumplida Refinada”nın tüm aromalarının tadını çıkarmak için Espresso (40 ml) ya da Lungo (110 ml) olarak hazırlanıp sade içilmesi öneriliyor.

Nespresso “Master Origin Nicaragua La Cumplida Refinada” Nisan ayından itibaren sınırlı bir süre Nespresso Nişantaşı, Bağdat Caddesi, Zorlu Center, Akasya, Kanyon, İstinyePark ve Vadistanbul Boutique’lerde, tr.buynespresso.com ve 444 20 21 Nespresso Müşteri İletişim Merkezi üzerinden satışta olacak.

Boutique’ler:

Nişantaşı Boutique: Abdi İpekçi Cad. No:11, Nişantaşı