Glikoz şurubu nedir? Ürünlerinizde glikoz şurubu kullanıyor musunuz? Glikoz şurubu zararlı mıdır?

Glikoz şurubu, buğday ve mısır tahıllarından elde edilir, şeker ve diğer karbonhidratları içermektedir. Yapısı, sükroza (sükroz aynı zamanda "sofra şekeri" olarak da bilinir) benzerdir. Glikoz şurubu, toplam şeker miktarının azaltılmasının yanı sıra, iyi bir doku ve tat kalitesini koruyabilmek için de kullanılmaktadır. Normal şekerde (çay şekeri) olduğu gibi, yeterli ve dengeli beslenme kuralları çerçevesinde glukoz şurubunun da normal miktarda tüketildiği taktirde insan sağlığına zararlı olduğuna dair henüz geçerli bilimsel kanıt ortaya konmamıştır. Ancak, her besin de olduğu gibi, glikoz şurubunun da şeker alımının bir parçası olduğu düşünülerek yeterli ve dengeli beslenme düzeninde önerilen miktarlarda şeker alımına dikkat edilmelidir.

Nestlé olarak ürünlerimizin kalitesi ve güvenilirliği şirketimiz için birincil önceliktir. Tüm ürünlerimizi ulusal ve uluslararası kurallara tümüyle uyarak üretiyoruz.