Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Karmin sağlığa zararlı mıdır?

“Karmin” (ya da “koşineal”) isimli madde, belli bir cins kaktüs bitkisi (“opintia”) üzerinde yaşayan bir böcek türünden (“dactylopuis coccus”) elde edilen doğal bir renk pigmentidir. Tüm dünyada gıda sektöründe ürünlere kırmızı ve pembe renk veren doğal bir gıda katkı maddesi olarak yıllardır ve yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Karmin adlı bu katkı maddesi, hem ulusal hem de uluslararası gıda komisyonları tarafından incelenerek gıdalarda belirli koşullarda kullanımına izin verilen onaylı bir gıda katkı maddesidir. Bu doğal renklendiricinin mevzuatta belirlenen kurallar çerçevesinde gıdalarda kullanılması durumunda insan sağlığı açısından bir zararı bulunmamaktadır. Bu doğrultuda, Ülkemizde de “karmin” yürürlükte olan Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliğine uygun olarak gıda sektöründe ürünlere renk vermek amacıyla kullanımına izin verilmektedir.

Dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi Nestlé tüm ürünlerini Uluslararası gıda ve sağlık standartlarına uygun olarak üretmektedir. Tüketicilerimizin sağlığı ve güvenliği bizim için birinci derecede önceliğe sahiptir ve bu önceliğimizi en ufak şekilde riske edecek herhangi bir katkı maddesi ürünlerimizde bulunmamaktadır.