Maggi

Nestlé maggi 
 

1884 yılında Julius Maggi adında Alman bir değirmenci işçiler arasında yetersiz beslenmeye bağlı olarak hastalıkların baş gösterdiğini fark eder. Gün içinde yeterli besin almalarını sağlayarak bu sorunu ortadan kaldırmak için yeni bir ürün geliştirir. Bu ürün suyla karıştırılarak hazırlanan besleyici bir hazır çorbadır. 1884'te hazır çorbayı üretmesinin ardından Maggi, 1886'da toz haldeki hazır çorbayı likit olarak üretmeye başlayarak sektöre adım atar. Bu buluşu kısa süre sonra likit ve küp formunda bulyonlar izleyecektir...

1989 yılında Türkiye’deki ilk bulyon markası ETSU’yu satın alarak yerel pazarda da yatırım yapmaya başlayan Maggi markası, hem dünya hem de Türk profesyonel mutfaklarında sağlıklı, dengeli ve lezzetli yemeklerin lezzet ortağıdır. Türk mutfağının geleneklerine, damak tadına ve ev dışı tüketim kanallarının ihtiyaçlarına uygun olarak üretilmiş bulyonları, çeşnileri ve patates püresiyle bugün tüm profesyonel mutfaklarda şeflerin yanındadır.