Sort by
Sort by

Plogging Etkinlikleri

Gönüllüler toplu fotoğraf çekimi

Zamanı Denizler için İyiliğe Dönüştürdük

Denizler, plajlar, sahillerimiz… Doğası, güzelliği, hissettirdikleri bir yana insanlardan gezegene, ekosistem için önemini saymakla bitmiyor. Örneğin deniz kokusunu hepimiz severiz ama dahası da var. Sahil kenarında olmasak bile soluduğumuz oksijenin neredeyse yarısından fazlası denizler tarafından üretiliyor. 

Yalnızca yuva olduğu sayısız deniz canlılarına değil yeryüzündeki her şeye nefes olan denizlerin dip suları neredeyse oksijensiz durumda. Kirlilik, iklim krizi, sudaki azalan oksijen ve sıcaklığının artması ve balıkların göçleri derken deniz canlılarının yuvası tehdit altında. Ve bu tehdidin yüzde 80’i ne yazık ki karadan, karadaki yaşamdan yani bizlerin etkilerinden kaynaklanıyor. 

Tüm bunların üzerine mega kent İstanbul’un kendi kalabalığına bir de ziyaretçiler eklenince boğazın ve sahillerin titizlikle kontrol edilmesi gerekiyor. Hatta düzenli ve sıkı bir şekilde temizlenmesi şart. İşte tam da bu noktada “Deniz ekosistemine karadaki aksiyonların etki ettiğini bilerek hareket etmeliyiz” diyen Nestlé Cares Çalışan Gönüllülük Kulübümüz atıkların denizlere karışmasını engellemenin de çok kıymetli olduğu bilinciyle kolları sıvıyor. 

Bugüne dek Nestlé ekibi olarak, 7 plogging gerçekleştirdik, 18 ton atığı geri dönüşüme gönderdik.

2500 kişilik bir ekip
4 yılda, 62 bin saatini ise iyiliğe ayırdı!

Plajdaki çöpleri toplayan gönüllüler

Bir “Gönüllülük” Meselesi

Burada kısaca Nestlé Cares Çalışan Gönüllülük Kulübümüz’den bahsetmek istiyoruz. Adından anlaşılacağı üzere Nestlé Türkiye’de “gönüllülük” anlayışıyla uyguladığımız ve yerelleştirdiğimiz platformumuz. Sivil toplum kuruluşlarından yerel yönetim iş birliklerine kadar birçok alana dokunan ve saha ekipleri ve üst düzey yöneticilerin yer aldığı 2.500 kişiden oluşuyor. 2020 yılının başında kurulan Kulüp’ümüz, 4 yılda 62 bin saatini ise iyiliğe ayırdı.

İyilik ve dayanışmayı, her alanda bir yaşam pratiği haline getiren Gönüllü Çalışanlarımız, ortaya koyduğu çalışmalarla toplumsal ve kurumsal dayanışmanın en etkin örnekleri arasında. Zamanı iyilik adımlarına dönüştüren Kulüp üyelerimizin ilham veren çalışmaları arasında düzenli bir şekilde doğada hem spor hem de çevre temizliği yapmaya olanak veren “plogging” etkinliği yer alıyor.

Bugüne dek, 7 plogging etkinliği ile 18 ton atık sahillerden geri dönüşüme gönderildi.

Gönüllüler toplu fotoğraf çekimi

Denizden Babam Çıksa Yerim, Peki Ne Çıkıyor?

Gönüllülerimiz, Eylül 2022’de Uluslararası Kıyı Temizliği Günü kapsamında İstanbul Kısırkaya Plajı’nı, Eylül 2023’ de ise TURMEPA ile Sarıyer İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’ni temizledi. İstanbul’un en güzel sahillerini temizleyen ekiplerimiz, “denizden babam çıksa yeriz” dediğimiz Türkiye’de, sahillerden günümüzde neler çıktığını gözler önüne serdi. Nestlé Türkiye CEO’su Leszek Wacirz ve yönetim kurulu üyelerinin de aralarında olduğu gönüllüler, tütün ve tütün mamullerinden plastik ve cam parçalara, metal ve gıda ambalaj atıklarından kırık şezlonglara kadar birçok atığın maviliklere karışmasını engelledi.   Bununla da yetinmedi bu atıkların geri dönüşüm sürecine dahil edilmesini sağladı. 
  
Bireyler ve aileler, topluluklar ve gezegenimiz için fayda yaratan aktivitelerini yaygınlaştırmayı hedefleyen Nestlé Cares Çalışan Gönüllülük Kulübümüze teşekkür ediyor, herkesi sürdürülebilir bir gelecek, yaşanabilir yarınlar için bir iyilik adımı atmaya davet ediyoruz.