Malzemeler
Gıda güvenliği yaklaşımımız çiftçiler ve tedarikçilerle başlayıp tüm tedarik zincirini kapsamaktadır. Güvenli ve kaliteli hammadde seçimini sağlayabilmek için sıkı kuralları olan tedarik ve denetim süreçleri takip ediyoruz. Bu kurallar çerçevesinde, kullandığımız malzemelerin belirlenen kriterleri sağlaması, en sıkı düzenlemelere ve en son bilimsel gerçeklere uygun olması gibi gerekliliklerin yerine getirilip getirilmediğini kontrol ediyoruz. Eğer uygunluk sağlanamazsa, bu malzemeleri kabul etmiyoruz ve ürünlerimizde kullanmıyoruz.
Hazırlık
Dünyanın birçok noktasında yer alan üretim tesislerimizin tamamı, ürünlerimizi en yüksek kalite ve güvenlik standardında hazırlayabilmemiz için belli kriterler gözetilerek tasarlanmıştır. Ürünlere yabancı cisimlerin girmesini engellemek, alerjenlerin yönetimini sağlamak, zararlıların kontrolü gibi önlemler bunlara dahildir. Fabrikalarımız; ürünlerimizin güvenliği için malzemeleri, ekipmanları ve üretim ortamıyla bu kriterlere uygun olarak tasarlanmıştır. Bunların yanı sıra temiz ve güvenli su temini, hava filtrasyonu ve gıda ile temas edecek her türlü malzeme dahil olmak üzere kullanılan ekipmanların tamamı buna uygun olarak tasarlanmıştır.
Fabrikalarımızda hammaddelerin ve hazırlanan ürünlerin doğru şekilde ayrışmasını sağlamak için malzemelerin akışını özenle yönetiyoruz. Fabrikalarımızda karşılıklı kirletmeyi önlemek için farklı malzemeler için özel bölgeler, ekipmanlar ve mutfak eşyaları kullanıyoruz. Üretimin her aşamasında onaylı temizlik ve sağlık uygulamalarını takip ediyoruz. Çalışanlarımızın tamamına gıda hijyen prensiplerine tam uyum sağlayabilecek şekilde eğitimler veriyoruz.
İşleme
Tariflerimiz ve işleme tekniklerimiz mümkün olan en güvenli ürünleri sunmak için bilimsel olarak formüle edilmiştir. Ürünlerimizdeki malzemeleri ulsulararası ve ulusal otoritelerin önerdiği en uygun miktarlarda kullanmaya özen gösteriyoruz.
Test Aşaması
Fabrikamızdan ayrılmadan önce ürün gruplarını, tüketiminin güvenli olduğunun onaylanması için “pozitif sürüm” testine tabi tutuyoruz. Nestlé’de kullandığımız malzemeler, ürünün iç ve dış standartlara uygunluğunu doğrulamak, zararlı bileşenlere ve mikroorganizmalara maruz kalmadığından emin olmak için yılda 100 milyondan fazla testten geçiriliyor.
Testleri, ürünlerin güvenli olup olmadıklarını kontrol etmek için yapmıyoruz. Bunu doğrulamak için yapıyoruz. Ürün güvenliğinden emin olmak için çok sıkı ve dahili kontroller uyguluyoruz. Son test aşamalarına gelindiğinde ürünün güvenli olduğundan son derece emin oluyoruz.
Paketleme ve Nakliye
Ürünler fabrikadan ayrıldığında gidecekleri yere optimum koşullarda ulaşmalarını sağlıyoruz. Soğutulmuş veya dondurulmuş ürünlerin doğru sıcaklıkta depolanmalarını ve taşınmalarını garanti altına alıyoruz.
Ambalaj, ürünlerimizin tüketicilere güvenli bir şekilde ulaşmasını sağlamamızda hayati bir role sahip. Ambalajlar, ürünün nasıl hazırlanacağı, saklanacağı ve kullanılacağıyla ilgili bilgilerin yanı sıra alerjen riskler hakkında da detaylı bilgiler barındırıyor. Son kullanma tarihlerinin doğru olduğundan emin oluyoruz. Bu şekilde tüketiciler ürünü tüketmek için en doğru zamanı anlayabiliyor ve tüketmenin güvenli olmadığı zamanı belirleyebiliyor. Bu, aynı zamanda gereksiz atık oluşumunun önlenmesine de yardımcı oluyor.
Paketleme aynı zamanda fabrikalarımızda, ürünlerin takibinin sağlanmasına da yardımcı oluyor. Bir ürünün tam olarak ne zaman üretildiğini, içinde hangi bileşenlerin yer aldığını ve bu bileşenlerin nereden geldiğini anlamak için benzersiz parti numaraları kullanıyoruz.
Risk Yönetimi
Soruna dönüşebilecek sinyalleri belirlememize yardımcı olacak bir erken uyarı sistemi kullanıyoruz. Potansiyel sorunları ne kadar erken tespit edersek, o kadar erken engelleyebilir ve yönetebiliriz. Gıda güvenliği, sabit prosedürlere sahip değildir. Beklentiler, düzenlemeler ve bilimsel bilgi birikimimiz devamlı gelişiyor ve değişiyor. Bu nedenle prosedürlerimizi sürekli geliştiriyoruz. Gıda güvenliği konusundaki uzmanlığımızı sektörün geri kalanıyla, yetkililerle ve tüketicilerimizle paylaşıyoruz.