Sort by
Sort by

Doğal yaşamı koruma çalışmalarına destek 3.yılında!

Basın Bültenleri'ne Geri Dön

Doğal yaşamı koruma çalışmalarına destek 3.yılında!

Nestlé Kahvaltılık Gevrekler, ‘Birlikte Koruyalım’ Projesi ile yaşamı tehdit altındaki hayvanların korunmasına destek olmaya devam ediyor!

Nestlé Kahvaltılık Gevrekler, 3 yıldır desteklediği çevresel sorumluluk projesi Birlikte Koruyalım ile yaşamı tehdit altında olan hayvanlara dikkat çekmeyi sürdürüyor.  WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) tarafından yürütülen proje kapsamında bu sene Adana Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda 10.000 yavru yeşil deniz kaplumbağasının daha güvenle denize ulaşmasına katkıda bulunulması hedefleniyor. Nestlé Kahvaltılık Gevrekler’in ilk olarak 2018 yılında başlattığı WWF-Türkiye’nin doğa koruma çalışmalarına desteği ile bugüne kadar birçok hayvan doğal yaşam alanlarında korundu. Yapılan çalışmalar neticesinde 2 senede toplamda 25.000 yavru yeşil deniz kaplumbağasının denize ulaşması desteklendi ve akustik izleme yöntemiyle doğal yaşam alanlarında yunusların davranışları ve dağılımları izlendi, yunusların etkili takibi ve korunması için kimliklendirme çalışması yapıldı.

Ekosistemdeki bozulmalar sebebiyle dünyada pek çok canlı türü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Tüm dünyanın ortak sorunu olan bu konuya dikkat çeken Nestlé Kahvaltılık Gevrekler, WWF-Türkiye işbirliği ile gerçekleştirdiği doğal yaşama destek çalışmalarının 3. yılında yavru yeşil deniz kaplumbağalarını yaşam alanlarının korunmasını destekliyor. 2018 yılından bu yana toplamda 25.000 yeşil deniz kaplumbağasının denize ulaşmasına yardımcı olan Nestlé Kahvaltılık Gevrekler ve WWF-Türkiye, bu yıl daha fazla yaşamı tehdit altındaki hayvanı korumak için çalışmalarını sürdürüyor. WWF-Türkiye’nin yürüttüğü çalışmalara bu yıl bir kez daha destek olan Nestlé Kahvaltılık Gevrekler, küçük yaşlardan itibaren kazanılan hayvan sevgisinin çocukların duygusal gelişimlerine olumlu katkı sağladığı bilinciyle çalışmalarına yön veriyor. Proje, aynı zamanda çocukların doğayla ilgili farkındalıklarını da artırmayı hedefliyor.

Hayvan severlerin aldıkları her kahvaltılık gevrek, yaşamı tehdit altındaki hayvanları koruma çalışmalarına destek oluyor!

Doğal yaşama destek projesi her yıl olduğu gibi bu yıl da doğaseverlerin desteğiyle büyüyor. Eylül-Kasım ayları arasında devam edecek proje boyunca kampanya görseli taşıyan NESQUIK ve Corn Flakes kahvaltılık gevrek paketlerini satın alan tüketiciler, Türkiye’deki yeşil deniz kaplumbağalarının doğal yaşam ortamlarında korunmalarına ve yunuslara yönelik yapılan izleme çalışmalarına destek oluyor. Kampanyalı paketlerde yaşamı tehdit altında olan yabani hayvanlardan saz kedisi, yunus, deniz kaplumbağası ve boz ayı ile ilgili önemli bilgiler de tüketicilerle buluşuyor.

Geri dönüşüme destek

Proje için hazırlanan www.birliktekoruyalim.com  web sitesinde, çocukların ve ailelerin konuyla ilgili farkındalıklarını artıracak içerikler, eğlenceli ve öğretici oyunlar ve pek çok sürpriz yer alıyor. Web sitesinde tüketicilerin satın aldıkları kampanya paketlerini getirip geri dönüşüme katkıda bulunabilecekleri Türkiye genelindeki Migros mağazalarının bilgileri de bulunuyor. Tüketiciler bu Migros noktalarında yer alan Çevko geri dönüşüm kutularına boş ürün paketlerini atarak çevreyi korumaya destek olabiliyor. Böylelikle kampanya için üretilen 1 milyondan fazla paketin geri dönüşüme kazandırılması hedefleniyor.

Saz kedisi, yeşil deniz kaplumbağası, yunus ve boz ayı Türkiye’de yaşamı tehdit altında olan hayvanlar arasında yer alıyor

Saz Kedisi

  • Boz renkli saz kedisi, ince uzun bacaklara sahiptir. Gece-gündüz aktif olan saz kedileri deniz, göl ve nehir sistemlerindeki sazlıklarda, çalılık ve ormanlık alanlarda yaşarlar. Yavrularını ağaç kovukları, sık çalılıklar veya tilki, porsuk gibi hayvanların terk ettiği yuvalarda saklarlar.
  • Saz kedisi ülkemizde nesli tehlike altındaki türlerdendir. Avcılık, habitat kaybı, bataklıkların tarım alanlarına dönüştürülmesi ve kemirgenlerle mücadele sonucu avlarının azalmasıyla nesilleri tehlike altındadır. 
     

Deniz Kaplumbağası

  • Okyanuslarda 7 farklı deniz kaplumbağası türü bulunuyor. Bunlardan Pasifik Okyanusu’ndaki deri sırtlı deniz kaplumbağası ve Akdeniz’deki yeşil deniz kaplumbağası kritik düzeyde tehdit altındaki türler arasında yer alıyor.
  • Bir deniz kaplumbağasının yaşam süresi 25-50 yıldır. Akdeniz kıyısındaki dişi yeşil kaplumbağaların %50’den fazlası Akdeniz kıyılarımıza yuva yapıyor. Son on yılda Adana - Akyatan’da 180 bin yavru deniz kaplumbağasının deniz ulaşması sağlandı.
     

Yunus

  • Denizlerimizde mutur, afalina ve tırtak olarak bilinen 3 yunus türü yaşıyor. Yunuslar, yaşam alanlarının kaybı,  deniz ve ses kirliliği, kazayla ağlara takılma gibi tehditlerle karşı karşıyalar.
  • Yunusların ağırlıkları ortalama 200 kg’dir.
  • Yunuslar deniz ortamındaki besin piramidinin en üst seviyesinde yer alan canlılardan biridir ve kirlilikten ciddi şekilde zarar görürler.
     

Boz Ayı

  • Yaşadıkları doğal alanlarda besin piramidinin en üstünde bulunan boz ayılar, Türkiye faunasının önemli türlerinden biridir. Beslenme, üreme, barınma gibi temel yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak için geniş ve güvenli alanlara ihtiyaç duyarlar. 
  • Bir doğal alandaki ayı nüfusu, içinde bulunduğu ekosistemin sağlıklı olduğunun göstergesidir.
  • Onların varlığı, avladıkları geyik, karaca ve yaban keçisi gibi türlerin de varlığının işaretidir. Hem etçil hem otçul olduğundan, varlıkları bu besin çeşitliliğine bağlıdır. 
     

Nestlé Hakkında:
Dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi Nestlé’nin temelleri 1866 yılında İsviçre’nin Vevey kasabasında atılır. Şirketin kurucusu Henri Nestlé dünyanın ilk hazır bebek mamasını geliştirir. “Farine Lactée” adı verilen süt bazlı bebek maması olan bu ilk Nestlé ürünü, şirketin insanı ve sağlığı her şartta öncelikli tutma, bilimsel araştırma kalite, güven, gibi temel değerlerinin de bir sembolü olur. Nestlé,  150 yılı aşkın bir sürede  yeni ürünler, yeni kategoriler ile istikrarlı bir şekilde büyümüş ve dünya gıda ve beslenme sektörünün lideri haline gelmiştir. Bugün Nestlé 500’e yakın fabrikası 300,000 çalışanı ile dünyanın neredeyse tüm ülkelerinde faaliyet göstermektedir.

4 kıtada 34 merkezde 5000 kişilik bir ekiple AR-GE çalışmaları yürüten Nestlé ve  AR-GE’ye her yıl yaptığı 1,7 milyar doların üzerindeki yatırımla araştırma geliştirme konusunda da gıda firmaları arasında lider konumdadır. 1909 yılında,  ülkemize giren Nestlé, Türkiye’nin en köklü gıda firmalarındandır.  1927’de Türkiye’deki ilk çikolata fabrikasını kurarak üretime başlayan Nestlé,  bugün 10 kategoride 800‘ün üzerinde  ürünü ve 50 markasıyla faaliyet göstermektedir. Üretimini Bursa Karacabey ve Bursa Kestel’deki fabrikalarında gerçekleştiren Nestlé, Türkiye’de satılmakta olan ürünlerinin %92’sini Türkiye’de  üretmektedir. 100 yılı aşkın süredir Türkiye’de faaliyet gösteren Nestlé bugün 3000 kişiye doğrudan, 7000’in üzerinde kişiye  dolaylı olarak istihdam sağlamaktadır. Nestlé, Türkiye’deki üretim üssünden başta Ortadoğu ve Kuzey Afrika olmak üzere bölge ülkelerine ihracat gerçekleştirmektedir.