NESCAFÉ’nin ortaya çıkış hikayesi – Çözünebilir kahvenin mucidi NESCAFÉ
- 1929 Büyük Bunalımı döneminde depolarda biriken kahve stoklarının (Brezilya hükümetinin isteğiyle) yeniden ekonomiye kazandırılması hedefiyle çalışmaya başlayan Nestlé 8 yıl süren araştırmalar sonucunda ortaya çıkardığı çözünebilir kahveyi ilk olarak 1938 yılında piyasaya sundu.
- 1938 yılında Nestlé uzmanlarından Dr. Max Morgenthaler tarafından geliştirilen üretim süreci sonucunda tamamen doğal, kaliteli ve saf çözünebilir kahve elde ediliyor.
- Kahvenin dünyaya yayılmasında Nescafe’nin böyle tarihi bir rolü var.
- Bu süreçte ağaçta yetişen kahve meyvesi toplanmasından itibaren çekirdeklerde kurutma, kavurma, öğütme, pişirme ve pişirilen kahvenin kurutulması aşamalarından geçiyor ve bu aşamalarda kahve sadece su ile temas ediyor.
- Kahvenin sürdürülebilirliği aslında tüm dünya için çok önemli bir gündem.
- Kahve çekirdekleri, kahve bitkisinin meyvesinde olan çekirdeklerdir. Türkiye’den çok uzak bölgelerde, ekvatoral iklimde yetişen bu meyve bizler için çok tanıdık değildir, o yüzden kimi zaman kahvenin bir meyve olduğunu unuturuz.
- Oysa her bitki, her meyve gibi kahvenin de sürdürülebilirliği çok önemlidir. İyi tarım uygulamaları yaygınlaştırılmaması, kahve bitkisinin 2080 yılında yok olması tehlikesi anlamına geliyor.
- Nescafé bu alanda da öncü rol üstlenerek gelecek nesillerin kahve keyfini yaşamasını mümkün kılmak için kahvenin sürdürülebilirliği özelinde kahveyi saygıyla üretiyor.
- Kahvenin üretildiği ekvatoral bölgelerde “İnsana Saygı, Topluma Saygı, Gezegene Saygı” kapsamında
-Maddi olarak çiftçileri destekliyoruz,
-Ziraat mühendisleri ile 600.00 çiftçiye eğitim verdik,
-220 milyon yeni kahve fidesi diktik
-Kahve posalarını yakıt olarak kullanıyoruz
-Bütün bu etkinliklerle yarattığımız değer zinciriyle 1 milyon kişiye dokunuyoruz.
- Şu anda da her 2 Nescafé fincanından 1’i sürdürülebilir kahve tarımından üretiliyor.