Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

Nestlé Araştırma Merkezi Ve Nestlé Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Obeziteye Çözüm Oluşturmak Amacıyla Yürütülen Araştırmanın Yeni Bulguları Açıklandı

Basın Bültenleri'ne Geri Dön

Nestlé Bilim İnsanları, Obeziteden korunmaya yardımcı olacak bir araştırmaya imza attı

Nestlé Araştırma Merkezi ve Nestlé Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün bilim insanları, toplum sağlığını olumsuz etkileyen çağımızın metabolik hastalığı obeziteden korunmaya yardımcı olacak çarpıcı bir çalışmaya daha imza attı. “British Journal of Nutrition” isimli dergide yayımlanan makalede, özel bir ‘Probiyotik” türünün kilo yönetimi üzerindeki olumlu etkisine yer verildi. Buna göre; probiyotikler, alınan kalorilerin sindirimini ve vücutta enerji kullanımını düzenleyerek kilo kaybına yardımcı oluyor.

Nestlé Araştırma Merkezi bilim insanları, önemli bir halk sağlığı problemi olan obezitenin altta yatan nedenlerini bulmak ve hastalığa çözüm olabilecek tedavi programlarının uygulanmasını sağlamak için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Beslenme alışkanlıkları ve kalori alımını etkileyen faktörler konusunda da daha önce pek çok önemli araştırma yapan Nestlé Araştırma Merkezi bilim insanları bu kez özel bir probiyotik türünün kilo yönetimi üzerindeki olumlu etkisi konusunda çalışmalarını paylaştı.

2013’de aralarında Nestlé bilim insanlarının da bulunduğu ekip tarafından yayımlanan “Effect of Lactobacillus rhamnosus(LPR)CGMCC1.3724 Supplementation on weight loss maintenance in obese men and women” (Lactobacillus rhamnosus’un etkileri: Obez kadınlar ve erkeklerde kilo kaybını muhafaza eden içerik) başlıklı makalede belirli bir probiyotik türünün obez bireylerin enerji kısıtlaması dönemi boyunca kilo vermesi ve izleyen dönemde kilonun korunması üzerindeki etkisine yer veriliyor.

Probiyotik obeziteden koruyor

Nestlé Araştırma Merkezi bilim insanlarının yaptığı son çalışmada 125 obez denek 12 haftalık bir kilo verme diyeti ve ardından vücut ağırlığının korunmasını amaçlayan 12 haftalık bir dönemden geçti. Çalışma süresince katılımcıların yarısı bir kapsül yoluyla Lactobacillus rhamnosus(LPR)bakterisi alırlarken diğer yarısı ‘Plasebo’ aldı. Çalışma grubunda LPR’nin önemli bir etkisi gözlenmemesine rağmen, alt grup analizi kilo kaybında probiyotik alan kadınların plasebo alan kadınlardan önemli bir oranla daha avantajlı olduğunu ortaya çıkardı. Kadınlardaki vücut ağırlığı ve yağ kütlesindeki fark, vücuda gıda yoluyla alınan enerjinin kısıtlanmadığı kilonun korunması döneminde de devam etti.

Araştırma sonucuna göre; belirli bir probiyotik türü olan Lactobacillus rhamnosus(LPR)’un obez kadınlarda kilo verme ve kilonun korunmasın daolumlu etkisi görüldü. Şu aşamada bu probiyotik türünün başka koşullarda veya topluluklar üzerinde etkili olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Mekanizmayı tamamen anlayabilmek ve bu özel probiyotiğin bir gıda matrisinde tüketildiğinde herhangi bir etki yaratıp yaratmayacağı konusunu öğrenmek için de daha fazla araştırma yapılması gerektiği ifade ediliyor.

Makale Referansı:

Sanchez, M., Darimont, C., Drapeau, V., Emady-Azar, S., Lepage, M., Rezzonico, E., Ngom-Bru, C., Berger, B., Philippe, L., Ammon-Zuffrey, C., Leone, P., Chevrier, G., St-Amand, E., Marette, A., Doré, J., Tremblay, A. Effect of Lactobacillus rhamnosus CGMCC1.3724 supplementation on weight loss and maintenance in obese men and women (2013). British Journal of Nutrition, pp. 1-13

İlgili bilgiler:

10th Nestlé International Nutrition Symposium on "Nutrition, Obesity and Society"

British Journal of Nutrition